3 Ιουν 2011

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ



Σε ασφαλιστικά μετρα προσέφυγε απολυμένος απο το euro2day.gr (της εταιρείας media2day) θεωρώντας την απόλυσή του εκδικητική και καταχρηστική.



Ο δημοσιογράφος Νίκος Χίος, μέλος της ΕΣΠΗΤ, ατομο της ομάδας ΑΜΕΑ, παλιός στη δουλειά (ήθελε ένα χρόνο να βγεί στη σύνταξη) και επι 10 χρόνια Διευθυντής Σύνταξης του σάιτ, απολύθηκε στις 4 Μαίου χωρίς προειδοποιηση και χωρίς να του αναφερθεί καμία αιτιολογία. Είχε, βέβαια, κάνει το φοβερό έγκλημα να...ζητήσει το υπόλοιπο της άδειας του και το χειρότερο είχε αντιδράσει στη δημιουργία απεργοσπαστικων μηχανισμών. Οταν διαμαρτυρήθηκε (για την άδεια) ο γενικός διευθυντής και μέλος της ΕΣΗΕΑ του πρότεινε...να πάει να βρεί το δίκιο του στα δικαστήρια!!!


Αυτό και έκανε, με αίτημα την επαναπρόσληψή του

Τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 9 Ιουνίου και τα δεύτερα στις 6 Ιουλίου 2011. .
Ελπίζουμε να βρεί στήριξη τόσο στην ΕΣΠΗΤ όσο και στήν ΕΣΗΕΑ ακόμη περισσότερο που η περίπτωσή του είναι χαρακτηριστική της βαρβαρότητας που εμφανίζεται όλο και συχνότερα και στο χώρο των ΜΜΕ. Αν τα Σωματεία δεν προβάλλουν αντίσταση σ΄αυτό και αν οι συνάδελφοι δεν δείξουν αλληλεγγύη, αυτές οι τάσεις θα γίνουν καθεστών που θα αφορά όλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς