12 Ιουν 2011

Οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ έδειξαν (για άλλη μια φορά) τον δρόμο

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ έδειξαν τον δρόμο για το πως δίνονται οι μάχες και για το πως μπορεί να κερδίζονται οι αγώνες. Δεν είναι μόνο ότι τόλμησαν να αντιδράσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία του Μπόμπολα αλλά είναι και ο τρόπος που το έκαναν. Την περασμένη Παρασκευή όταν έμαθαν ότι απολύθηκε, δύο χρόνα πριν συνταξιοδοτηθεί, η Πόπη Χριστοδουλίδου προχώρησαν άμεσα σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και έκαναν συνέλευση ζητώντας με ψήφισμά τους την άμεση ανάκληση της απόλυσής της.Η κίνηση αυτή και η προκήρυξη την ίδια μέρα στάσης εργασίας προκάλεσε την έκπληξη του Μπόμπολα που αναρωτήθηκε (μακριά νυχτωμένος όπως πάντα): «Μα για την Χριστοδουλίδου γίνονται όλα αυτά;».
Οι κινητοποιήσεις και η πρωτόγνωρη αντίδραση των εργαζόμενων στον Πήγασο έφερε στη συνέχεια και την κήρυξη 48ωρης της ΕΣΗΕΑ (με συμπαράσταση και από την Ενωση Λιθογράφων) για τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουνίου.Ο Μπόμπολας αντέδρασε με διαρροές περί λουκέτου της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ και..του Sentra fm ενώ επανέφερε και το ζήτημα με τις μειώσεις των μισθών και της υπογραφής ιδιωτικών συμφωνητικών. Μάλιστα δεν δίστασε με (εκβιαστική -απειλητική) ανακοίνωσή του προς όλους τους εργαζόμενους στον Πήγασο να αποφανθεί ότι η 48ωρη απεργία είναι παράνομη!

Υ.Γ.: Οπως είχαμε ξαναγράψει οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ είναι παλικάρια και διασώζουν (τουλάχιστον) την αξιοπρέπεια τους και μαζί την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου των δημοσιογράφων. Ασχέτως του τι θα γίνει, τολμούν και αντιδρούν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τις απολύσεις και τις μεθοδεύσεις του Μπόμπολα.
πηγή: zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς