5 Νοε 2011

Ποιά συμφέροντα θέλουν να κλείσουν την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΙΑ;

Για σκάνδαλο με τη μη χρηματοδότησή της κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία σε άρθρο της στην έκδοση της Κυριακής. H επιχείρηση εκτιμά ότι τηρεί τις βασικές προυποθέσεις που επιβάλλουν οι όροι της αγοράς αλλά και το καλώς εννοούμενο τραπεζικό συμφέρον, ώστε να υποστηριχθεί πιστωτικά στο σχέδιο επιβίωσης που προτείνει. Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η μη χρηματοδότηση αποτελεί σκάνδαλο, όπως σκάνδαλο αποτελεί και η χρηματοδότηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ ή άλλων».
Η Κυριακάτικη με σύνθημα «Κάποιοι θέλουν να κλείσει η Ελευθεροτυπία», αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στο χώρο του Τύπου ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις πολιτικών (Γλέζου, Τσίπρα, Λαλιώτη κ.α.) που στηρίζουν την εφημερίδα και κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια που..κρύβονται πίσω από την άρνηση χρηματοδότησης του φύλλου.
Την ίδια ώρα η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εκφράζουν την συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και για την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς