20 Νοε 2011

Οι "πρωτοποριακές" ιδέες ενός αρχισυντάκτη απο το ΕΘΝΟΣ

Eυτυχώς που υπάρχει και ο Θανάσης Λυρτσογιάννης στο ΕΘΝΟΣ. Ενας αρχισυντάκτης ο οποίος πάνω από όλα ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα.
Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τα όσα αναφέρει σε απάντησή του στην Χριστίνα Αναστασίου για ανάρτησή της στο newpost.gr σχετικά με την εκλογή του εκπροσώπου των συντακτών στο ΕΘΝΟΣ.

Ο αρχισυντάκτης του Μπόμπολα λέει χαρακτηριστικά ότι η άποψή του είναι πως «οι δημοσιογράφοι (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) δεν πρέπει να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που είναι εκ των πραγμάτων χαμένες» χωρίς να μας λέει τι ακριβώς εννοεί με το «χαμένες».
Ο Θ. Λυρτσογιάννης πρέπει να νιώθει υπερήφανος για τα πιστεύω του καθώς ξεκάθαρα προβαίνει και στην εξής σοφή διαπίστωση: «Ξέρετε οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας»...
Βέβαια οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί στους οποίους αναφέρεται ο Θ. Λυρτσογιάννης κάθε άλλο παρά..προστάτευσαν τις θέσεις εργασίας στον «Πήγασο», καθώς στο συγκρότημα του Μπόμπολα έχει εφαρμοστεί και δοκιμαστεί κάθε είδους αντεργατική πρακτική και ως γνωστόν έχουν γίνει δεκάδες (εκδικητικές) απολύσεις, περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις, εντατικοποίηση κλπ. κλπ. Εκτός κι αν ο αρχισυντάκτης του Μπόμπολα εννοεί ότι οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί, στα οποία αναφέρεται, προστατεύουν τη δική του θέση εργασίας και τον δικό του παχυλό(;) μισθό...
Επίσης ο Θ. Λυρτσογιάννης φαίνεται να νοιάζεται για το συνδικαλιστικό κίνημα και να το πονάει καθώς όπως λέει «πληρώνουμε ακριβά τις ανόητες επιλογές των υπερεπαναστατών της ΕΣΗΕΑ οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξασθένιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος».
Κάποιος είπε ότι στην περίπτωση Λυρτσογιάννη «το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν», ένας παλιός όμως επεσήμανε πως «ευτυχώς που υπάρχουν και οι Λυρτσογιάννηδες στις εφημερίδες και λένε τα πράγματα με το (εργοδοτικό) όνομά τους για να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι ακριβώς συμβαίνει...»

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του newpost.gr:

Απάντηση Λυρτσογιάννη για τον εκπρόσωπο στο Έθνος
Από τον Θανάση Λυρτσογιάννη, αρχισυντάκτη του Έθνους, έλαβα μια επιστολή- απάντηση στην ανάρτηση για την εκλογή του νέου εκπροσώπου στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ Νίκου Θεοδωρόπουλου. Την παραθέτω αυτολεξεί με ένα σύντομο σχόλιο στο τέλος:

«Αγαπητή ΧΡΑΝ (Μάλλον Χριστίνα Αναστασίου)
Είμαι ο Θανάσης Λυρτσογιάννης κι΄ αφού σας ευχαριστήσω που ασχοληθήκατε μαζί μου (θυμηθείτε τον Αντυ Γουόρχολ και τη σημασία της δημοσιότητας) θα ήθελα να σας ενημερώσω περαιτέρω.
Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δεν είναι απλώς φίλος μου, αλλά κολλητός μου. Η προώθηση από εμένα, όπως είδατε ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού πήρε 7 ψήφους (εγώ πάντως δεν πήγα να ψηφίσω) σε σύνολο 176
ψηφοφόρων.
Για να συμπληρώσετε το έγκυρο ρεπορτάζ σας, αποκαλύπτω αποκλειστικά σε εσάς πως για την εκλογή του Νίκου Θεοδωρόπουλου στη θέση του εκπροσώπου ξεφαντώσαμε σε γνωστή ταβέρνα. Δυστυχώς δεν βγάλαμε φωτογραφίες για να στείλω.
Τώρα όσον αφορά τη θέση μου για τις απεργίες στον Τύπο, θα σας πως μόνο να κοιτάξετε που μας κατάντησε η ΕΣΗΕΑ με την άκριτη προκήρυξη απεργιών.
Η άποψή μου είναι πως οι δημοσιογράφοι (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) δεν πρέπει να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που είναι εκ των πραγμάτων χαμένες. Γιατί τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
Ξέρετε οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν
πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας.
Δυστυχώς αυτό το αγνόησαν οι υπερεπαναστάτες της ΕΣΗΕΑ και τώρα
πληρώνουμε ακριβά τις ανόητες επιλογές οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξασθένιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Αυτά τα ολίγα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία»
Θανάσης Λυρτσογιάννης

Το σχόλιο: Κύριε Θανάση, αντιλαμβάνομαι ότι μιλάτε με την ασφάλεια που σας δίνει το γεγονός ότι την Έλσα, την βλέπετε (ως σύζυγος) στο σπίτι και όχι στο γραφείο της, όπου περνάνε οι απολυμένοι για τις αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς