15 Δεκ 2011

Η Διεθνής Αμνηστία συγκεντρώνει υπογραφές για τον Μανώλη Κυπραίο

Η καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας «Δικαιοσύνη για τον Μανώλη Κυπραίο» μπορεί να έχει καταφέρει από τον Οκτώβριο να μαζέψει χιλιάδες γράμματα συμπαράστασης και υπογραφές, όμως μέχρι σήμερα, τίποτα. Η υπόθεσή του είναι διεθνώς γνωστή. «Το να τραβάς φωτογραφίες σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα βλάπτει σοβαρά την υγεία και την καριέρα», λέει ο Βρετανός μουσικός, πρώην τραγουδιστής των Libertines, Carl Barat σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα συμπαράστασης στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στις 15 Ιουνίου, ο Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε τα όσα διαδραματίζονταν στο Σύνταγμα με τις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων και τα επεισόδια που ακολούθησαν. Βρέθηκε κάποια στιγμή σε μια στοά επί της Φιλελλήνων. Εκεί, τον αντιλήφθηκε ένας διμοιρίτης ομάδας ΜΑΤ. Παρ' όλο που έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, του έριξαν μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έσκασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του. Ενα όπλο που εκτονώνει στιγμιαία λάμψη συνολικά 3.000.000 κεριών και κρότο έντασης περίπου 170 ντεσιμπέλ. Ο Μανώλης Κυπραίος έπεσε αναίσθητος. Ο κοχλίας, το βασικό όργανο ακοής, είχε καταστραφεί.

«Ενα γράμμα από εσένα μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη», τονίζει ο Carl Barat για την υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου.

Μέχρι στιγμής, μόνο από Ελλάδα, περίπου 3.100 άνθρωποι έχουν υπογράψει το γράμμα της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία το έχει προωθήσει στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Στο γράμμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Σας καλώ να εγγυηhttp://www.blogger.com/img/blank.gifθείτε ότι η ποινική έρευνα για την υπόθεσή του θα είναι άμεση, ενδελεχής, αμερόληπτη και αποτελεσματική και να εξασφαλίσετε ότι οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό και την κακομεταχείρισή του, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, σε δίκη σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, σας καλώ να εγγυηθείτε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπεύθυνων αστυνομικών».

Επίσης, άλλες περίπου 1.000 έντυπες καταγγελίες θα προωθηθούν το ερχόμενο διάστημα, ενώ, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης έχουν φτάσει στον Μανώλη Κυπραίο, τόσο από το ελληνικό όσο και από το βρετανικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το ηλεκτρονικό γράμμα για υπογραφή και προώθηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα:

www.amnesty.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς