25 Ιαν 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμπαράσταση στα ΜΜΜ - Κάτω τα χέρια από τους απεργούς


Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στα ΜΜΜ από την Κυβέρνηση και την καλεί να πάρει άμεσα πίσω αυτή την αντιδημοκρατική της απόφαση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τους αγώνες όλων των εργαζομένων και πόσο μάλλον των εργαζομένων των ΜΜΜ.

Η αναλγησία της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Θέλει να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων για να εξυπηρετήσει τα σχέδια του κεφαλαίου, αδιαφορώντας αν στο τέλος υπάρχουν Έλληνες υπερήφανοι, με αξιοπρέπεια, εργαζόμενοι με δικαίωμα στη δουλειά και πληρωμή από την εργασία τους, όπως το σύνταγμα επιτάσσει. Τι κι αν όλοι συμφωνούν ακόμα και το ΔΝΤ ότι όλες αυτές οι συνταγές που εφαρμόστηκαν είναι λάθος ; Η κυβέρνηση συνεχίζει το μονόδρομο που έχει επιλέξει και βλέπει απέναντί της εχθρούς τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο και αγωνίζονται για τα αυτονόητα όπως δικαίωμα στην εργασία-  όχι απολύσεις,  Σ.Σ.Ε., το σταμάτημα της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και τη μη καταρράκωση θεσμών και αξιών.


Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές που βάναυσα κι αυταρχικά καταργούν θεμελιώδεις αρχές του συντάγματος και της ζωής. Θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές του πρόσφατου θλιβερού παρελθόντος. Στοχοποιούν συνδικαλιστές, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, εκφοβίζουν τους εργαζόμενους και τους διαπομπεύουν με ένα και μόνο σκοπό, τη «σιωπή των αμνών».

«Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει».

Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜΜ είναι αγώνας όλων μας.

Το δικαίωμα στην απεργία και οι αγώνες των εργαζομένων με όποια μορφή, είναι ότι απέμεινε στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να αντισταθούν στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και δεν φταίνε αυτοί !

Φταίνε οι κυβερνώντες με τις αποφάσεις τους, τους αναγκάζουν.

Με μια απόφαση «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» μέσα στον πανικό της και με ύφος και ήθος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αποφάσισε την επίταξη των απεργών στέλνοντας τα παιδιά της ….τα ΜΑΤ (των 600€ κι αυτοί) να κάνουν κατάληψη στ’ ανάκτορα του αμαξοστασίου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκπροσωπώντας εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ και θέλοντας να αναδειχτεί το χάος που με αδιαλλαξία  προκαλεί ….. η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία για τη δίκαιη απεργία στα ΜΜΜ, δεν προχώρησε σε στάση ώστε να καταγραφή η ευθύνη της, με εκτενή ρεπορτάζ και πλήρως στελεχωμένα συνεργεία.

Αν η Κυβέρνηση αγνοεί τα αιτήματα των εργαζομένων και συνεχίσει το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους όπως στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ,  που αυτοί τη στιγμή είναι η αιχμή του δόρατος, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις, σε συνεννόηση με τα σωματεία της για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αυτή την εποχή είναι κοινά.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι υποτελείς όπως η Κυβέρνηση στην Τρόικα.

Θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα όλοι μαζί, ενωμένοι απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που στόχο έχουν να μας φέρουν σε τριτοκοσμική κατάσταση ικανοποιώντας κελεύσματα των λογιστών της Τρόικας.

Για τις απεργίες δεν φταίμε εμείς. Φταίνε αυτοί  !

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία με όποιο κόστος.

Οι πολιτικές των μνημονίων θα ανατραπούν, θέλουν δεν θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς