12 Νοε 2012

Εκτακτο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ μετά τις εξελίξεις στον ALTER



Εκτακτο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ τώρα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ALTER. Το συμβούλιο συνεκλήθη μετά από επιστολή της Α΄ Αντιπροέδρου Νανάς Νταουντάκη, με την οποία ζητούσε να γίνει συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα εργαζομένων, κατά πλειοψηφία τεχνικών, είχε μυστική συνάντηση με τον Κουρή, στην οποία συμφώνησαν να ανοίξει το κανάλι την 1η Δεκεμβρίου με συνολικά 240 εργαζόμενους.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε, μετά από ατομικές προσκλήσεις, ενημερωτική συνάντηση στο κανάλι. Η πρόσκληση απευθυνόταν σε όσους είχαν υπογράψει αίτηση πτώχευσης (σ.σ η οποία δεν έχει κατατεθεί). Οσοι πήγαν, βρήκαν εκεί και άλλους που δεν είχαν υπογράψει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε γίνει μία «λίστα» με 249 εργαζόμενους, οι οποίοι εκαλούντο ένας-ένας σε ένα ιδιαίτερο δωμάτιο για να υπογράψει ότι αποδέχεται ως οφειλόμενα όσα τους προσφέρονταν. Επίσης, του ζητούσαν να μην αναφέρει στους άλλους το ποσό, καθώς υπήρχαν διαφοροποιήσεις, με άγνωστο για μας κριτήριο.

Πάντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίσημη πρόταση Κουρή, όσο αφορά τους εργαζόμενους που δεν περιλαμβάνονται στη «λίστα», ο Κουρής φέρεται να είπε: Οι υπόλοιποι θα αποζημιωθούν όταν μπει στο άρθρο 99 και πάρει δάνεια.

Αναμένεται σύγκληση των εργαζομένων από την ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή της Α΄ Αντιπροέδρου Νανάς Νταουντάκη:

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2012

Προς
τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δ. Τρίμη
Άμεση κοινοποίηση προς όλα τα μέλη του Δ.Σ.


Κύριε Τρίμη,

Μόλις πριν από λίγο (ώρα 12:05 μ.μ.) πληροφορήθηκα από συναδέλφους για την πιθανότητα  ραγδαίων εξελίξεων στον ALTER με δραματικές επιπτώσεις για μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας.

Πληροφορήθηκα, επίσης από τους ίδιους, ότι το γνωρίζετε ήδη, αλλά δεν θεωρείτε σκόπιμο να συγκαλέσετε, ούτε έκτακτο συμβούλιο, ούτε και συνέλευση των δημοσιογράφων του καναλιού στην ΕΣΗΕΑ.

Επικοινώνησα με τον κ. Μπελίτση, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί από νομικό σύμβουλο άλλου σωματείου και αναζητεί στοιχεία, ενώ με την κ. Σαλαβράκου δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσω.

Προ της κρισιμότητας της κατάστασης, σας καλώ να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ Δ.Σ. και παρακαλώ τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. που δεν βρίσκονται ακόμη στην ΕΣΗΕΑ να προσέλθουν, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

Με τιμή,

Νανά Νταουντάκη
Α’ Αντιπρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς