15 Νοε 2012

ΠΟΕΣΥ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στον Όμιλο Λυμπέρη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στον Όμιλο Λυμπέρη, που βρίσκονται σήμερα στην τέταρτη ημέρα απεργιακής κινητοποίησης.

Ο Όμιλος Λυμπέρη, ένας από τους μεγαλύτερους στον περιοδικό Τύπο, έχει αφήσει 200 περίπου εργαζόμενους απλήρωτους τους τελευταίους τέσσερις μήνες και έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αναστείλει τη λειτουργία του. Την ίδια στιγμή κάποιοι από τους τίτλους του Ομίλου εκδόθηκαν από άλλη επιχείρηση, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι και την προσωρινή διαταγή που έχουν κερδίσει για μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.


• Ζητάμε να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
• Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα των κινήσεων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
• Ζητάμε να διασφαλιστεί η είσπραξη των τεράστιων οφειλών των εκδόσεων Λυμπέρη προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που υπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.
• Προειδοποιούμε ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά οποιασδήποτε τρίτης εταιρείας εμφανίζεται ως διάδοχος ή συνεχιστής των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς