23 Δεκ 2012

Νεκρός δημοσιογράφος σε διαδήλωση για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας στην Ινδία


Σε απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο του Νέου Δελχί σήμερα, Κυριακή, προχώρησε η αστυνομία της Ινδίας μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σάββατο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

Οι περιοχές κοντά στο κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο έχουν αποκλειστεί για να μην επιτραπεί η πρόσβαση των διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ένας δημοσιογράφος τηλεοπτικού δικτύου έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού στη βορειοανατολική Ινδία, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τον μαζικό βιασμό φοιτήτριας.


Ο 36χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Ντοορντασχάν και βρήκε τον θάνατο στην πόλη Ιμφάλ, πρωτεύουσα του Κρατιδίου Μανιπούρ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Α. Σίνγκχ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σούσιλ Κουμάρ Σίντε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει την Ινδία χώρα πιο ασφαλή για τις γυναίκες και εξετάζει την επιβολή μιας αυστηρότερης τιμωρίας για ειδικές περιπτώσεις βιασμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητά τη θανατική ποινή.

Η ισόβια κάθειρξη είναι σήμερα η μέγιστη ποινή για τους βιαστές αλλά η θανατική ποινή «θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς» υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

Χιλιάδες οργισμένοι κάτοικοι του Νέου Δελχί, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο μπροστά από την Πύλη της Ινδίας, το εμβληματικό μνημείο της πόλης, ζητώντας περισσότερη ασφάλεια για τις γυναίκες και την εσχάτη των ποινών για αυτούς που επιτέθηκαν και κακοποίησαν τη νεαρή μέσα σε λεωφορείο τραυματίζοντάς την βαρύτατα την περασμένη Κυριακή.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «σταματήστε αυτή την αχρειότητα», «κρεμάστε τους τώρα» και κατευθύνονταν σε κτίρια όπου στεγάζονται κυβερνητικές υπηρεσίες και στο προεδρικό μέγαρο. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος. Ξέσπασαν ταραχές, διαδηλωτές έριχναν πέτρες στην αστυνομία, είκοσι φοιτητές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για ένα απεχθές έγκλημα. Έχουμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε» είπε ένας από τους διαδηλωτές, τον οποίο επικαλείται το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Η 23χρονη φοιτήτρια κινησιοθεραπείας έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι άνδρες ενώ επέβαινε στο λεωφορείο. Οι δράστες τη χτύπησαν με σιδερένιες ράβδους και την πετάξαν από το λεωφορείο μαζί με τον νεαρό που τη συνόδευε, τον οποίο επίσης ξυλοκόπησαν.

Νοσηλεύεται με σοβαρά εσωτερικά τραύματα σε μονάδα εντατικής θεραπείας και από αργά το Σάββατο άρχισε να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με τον Μπ. Ατάνι, τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου Σαφνταρτζούνγκ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς