31 Ιαν 2013

Η Ελλάδα που μάχεται


Από το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2013, δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ευρώπη, θα βρίσκονται στην Κατερίνη.

Οι δημοσιογράφοι θα μείνουν έως και την Κυριακή στην πόλη και θα βιντεοσκοπήσουν τη διάθεση 100 τόνων αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια και κρεμμύδια) το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00 έως 13:00 σε 2.000 οικογένειες μέσα από τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Θα συναντήσουν ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, απλούς πολίτες, το Δήμαρχο της πόλης, θα επισκεφτούν παραγωγούς και καταναλωτές.

Στο σχετικό ρεπορτάζ στο ιστολόγιο της Πιερίας «Ο τόπος μου» διαβάζουμε:

Δέχτηκαν να τους πάμε στον Όλυμπο, στην Αγία Κόρη, στο ρέμα του Ουρλιά και να τους δείξουμε το μυθικό βουνό και το θρόνο του Δία. Θα τους πάμε στα αμμορυχεία, εκεί που παραλίγο θα θάβονταν τα βιομηχανικά απόβλητα. Θα τους δείξουμε τον παράνομο ΧΥΤΑ του Λιτοχώρου και το πεδίο βολής. Θα τους πάμε στο μουσείο του Αρχαίου Δίου και θα καθίσουμε στα σκαλοπάτια του αμφιθεάτρου για κουβέντα.

Θα τους πάμε στα διόδια του Αιγινίου για να δουν την Ελληνική Αστυνομία και τα ΜΑΤ να φυλάνε το «μαγαζί» του μεγαλοεργολάβου. Θα τους μιλήσουμε για τις συλλήψεις των ανηλίκων και το ένταλμα σύλληψης του Δημάρχου. Θα μιλήσουν μαζί τους πολίτες των οποίων τα μάτια είναι ακόμα κατακόκκινα από τα χημικά και δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

Θα τους μιλήσουμε για το ξεπούλημα της χώρας μας. Θα τους πούμε πως δεν φοβόμαστε κανέναν! Πως δεν θα υποκύψουμε στη βία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει.

Θα τους δείξουμε την ελληνική φιλοξενία και θα τους κάνουμε τραπέζι στον Καπνικό Σταθμό. 

Θα δείξουμε στους γερμανούς δημοσιογράφους την Ελλάδα που δεν γονάτισε! Την Ελλάδα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Την Ελλάδα που μάχεται. Τους πολίτες που πήραν την τύχη στα χέρια τους.

Πολίτες, αντισταθείτε! Μην το βάζετε κάτω! Μην παραδοθείτε!

Σημείωση ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2007, λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου, είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς  και συντονισμένης δράσης επιδιώκουν: 

την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος , οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων, την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου, την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής μας και την αξιοπρέπειά μας καθώς και σε  φαινόμενα καταπάτησης  δικαιωμάτων . 

Η ΕΟΔνΠ  αρνείται να οργανωθεί στη βάση ενός κλασσικού συλλόγου, σωματείου ή ΜΚΟ και δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο και γραφεία.  Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη που θα ήθελε να πάρει μέρος στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της. Μέλος της Ομάδας θεωρείται ο/η πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων. Ολιγομελείς επιτροπές που εναλλάσσονται, συντονίζουν τις δραστηριότητες της ομάδας.

Όλες οι δράσεις της «στεγάζονται» στον ιστότοπο  www.otoposmou.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς