2 Φεβ 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Αναστέλλεται η απεργία στη Metrosport

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αναστέλλει την σαρανταοκτάωρη απεργία που προκήρυξε στην εφημερίδα Metrosport για το Σαββατοκύριακο 2-3/2, επειδή η εργοδοσία κατέβαλε μέρος των οφειλομένων αμοιβών που αποτελούσαν αντικείμενο της κινητοποίησης και δεσμεύτηκε για την εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Επίσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε 48ωρη απεργία στο West Channel, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου.
Η ανακοίνωση:

Δεδουλευμένα άνω των πέντε μηνών οφείλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού της Κοζάνης West Channel, και η «λύση» που επινόησε είναι οι… απολύσεις!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του σταθμού όχι μόνο να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση που ανακοίνωσε σε δημοσιογράφο, αλλά και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για περιορισμό του αριθμού εργαζομένων. Επιπλέον της υπενθυμίζει ότι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωσή της είναι να εξοφλήσει αμέσως τα δεδουλευμένα που οφείλει.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων στο West Channel, και στο πλαίσιο αυτό κηρύσσει σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα προειδοποιεί την εργοδοσία ότι θα προσφύγει σε κάθε αρμόδια αρχή για τον έλεγχο της νομιμότητας των ενεργειών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς