7 Ιαν 2013

Αλλαγή φρουράς στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ

" Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ

Συνάδελφοι,

βάσει των διακηρυγμένων θέσεων της παράταξης του «Ασύνταχτου Τύπου», περί εναλλαγής των εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και του πλαισίου λειτουργίας της συμμαχικής συνδικαλιστικής παράταξης “Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση” (Α.Ρ.ΠΑ.), της οποίας μέλος είναι ο «Ασύνταχτος Τύπος», υποβάλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Τη θέση μου καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού στις τελευταίες εκλογές της ΠΟΕΣΥ, συνάδελφος Μαρίνα Μεϊντάνη.


Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και αγωνιστική διάθεση για τη συνεχεία, διότι τα δύσκολα τώρα έρχονται. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη τιμή για μένα να βρεθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και να συμβάλω, όσο μπορούσα, στην επίλυση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Θεωρώ ότι η ΠΟΕΣΥ, ιδίως στην παρούσα δύσκολη για τον κλάδο συγκυρία, μπορεί να κάνει τη συνδικαλιστική «διαφορά» και να προσφέρει ανεκτίμητο έργο στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να κατοχυρώσουν τα ταξικά και επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Η ΠΟΕΣΥ είναι, και πρέπει να αναδειχθεί με ακόμα πιο ισχυρό τρόπο, η πρώτη γραμμή αντίστασης, απόκρουσης και επίθεσης για τις συλλογικές διεκδικήσεις και αιτήματα των δημοσιογράφων για ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ελευθεροτυπία και κατοχύρωση του κοινωνικού δικαιώματος της ενημέρωσης αλλά και συνεχή κοινωνικό και δημοκρατικό έλεγχο στην λειτουργία του Τύπου.

Προσωπικά είμαι στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ευχαρίστως να βοηθήσω σε περιπτώσεις που η συμμετοχή μου θα κριθεί από εσάς χρήσιμη.

Αντίσταση και αγώνας με μία «ΠΟΕΣΥ των Συντακτών» και όχι των αφεντικών, των εργολάβων ή των διευθυντών, όπως θα ήθελαν οι ταξικοί εχθροί μας, οι διαχρονικοί υπονομευτές της δημοκρατίας.

Συνάδελφοι καλό αγώνα!

Με τιμή
Φίλιππος Δεργιαδές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς