5 Φεβ 2013

ΕΠΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στον ρ/σ SENTRA FM

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, καταγγέλλει, την παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόλυση της εκπροσώπου των εργαζομένων Αλέκας Κατσίκα, την οποία χθες Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε αιφνίδια η εργοδοσία του Ραδιοφωνικού σταθμού SENTRA FM  προφασιζόμενη «οικονομικούς λόγους».

Η απόλυση της συναδέλφου μας, αποτελεί συνέχεια των εκδικητικών απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει  ο σταθμός στους συντάκτες οι οποίοι συμπαραστάθηκαν  στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.

Μπροστά στη στάση της εργοδοσίας η οποία μεθοδεύει  τον αφανισμό κάθε φωνής εργαζομένων που εναντιώνεται στα σχέδιά της,  απολύοντας απροκάλυπτα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα,  όπως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να  «αποκεφαλίσει» το συνδικαλιστικό κίνημα και να καθυποτάξει τους εργαζόμενους,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΠΗΕΑ, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τετράωρης προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας για αύριο Τετάρτη 6.2.2013 και για τις ώρες 21.00 μέχρι την πρώτη πρωινή της Πέμπτης 7.2.2013.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου  και εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον Ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM», ΑΛΕΚΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑ

Την άμεση υπογραφή  ΣΣΕ, προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων και η βάναυση καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το στοιχειώδη σεβασμό της εργοδοσίας απέναντι στα θεσμοθετημένα  συνδικαλιστικά όργανα, ο αφανισμός των οποίων, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, οδηγεί τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς