6 Φεβ 2013

4ωρη στάση εργασίας στο ρ/σ «SENTRA FM»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Ρ/Σ «SENTRA FM».

Η στάση εργασίας κηρύσσεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη συνάδελφο της ΕΠΗΕΑ, που απολύθηκε. Επίσης, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αντεργατική πρακτική της ιδιοκτησίας, η οποία επιχειρεί να θεσμοθετήσει τη δωρεάν εργασία.
Ζητάμε την ανάκληση της άδικης, παράνομης, αναίτιας και καταχρηστικής απόλυσης της συναδέλφου, η οποία απολύθηκε αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, καθώς και να σταματήσει αμέσως κάθε προσπάθεια για θεσμοθέτηση της δωρεάν εργασίας.

1 σχόλιο:

  1. Ένας συνάδελφός σας και το ήθος του:

    Ο “ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ” ΓΛΥΤΩΣΕ ΣΤΑ “ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ”, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ …ΡΟΔΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ.

    Ο “Ανθρωπάκος” που πάτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος με το αυτοκίνητο
    Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

    Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ “85ΑΧΡΟΝΟΣ” “ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ”, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΡΑΣ

    Συγγραφέας που σπούδασε νομικά ήταν ο Στάθης Μάρας που στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, βρήκε τραγικό θάνατο στην παραλιακή, με εμπλοκή στο τροχαίο του ΙΧ που οδηγούσε ο εκδότης-δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος. Το τροχαίο –όπως ανέφερε αξ/κος της Τροχαίας- έγινε στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Ζαΐμη στο ρεύμα προς Αθήνα. Ο Στάθης Μάρας ήταν στο φωτεινό σηματοδότη και παρασύρθηκε από όχημα όταν προσπάθησε να περάσει απέναντι στον πεζόδρομο δίπλα από τη θάλασσα για να κάνει περίπατο. Ο Μάρας ήταν ακμαιότατος, ήταν χειμερινός κολυμβητής και κατέβαινε τακτικά στην περιοχή για βόλτα και τα Σ/Κ συνήθιζε να κάνει πεζοπορία στην παραλιακή.
    Ο Στάθης Μάρας από δεκατριών χρόνων πήρε μέρος στην Eθνική Aντίσταση. Στα Δεκεμβριανά, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Εγγλέζους. Σώθηκε μετά από παρέμβαση των θειάδων του, που βρήκαν τον Βρετανό διοικητή, και τον παρεκάλεσαν …να μην τον παραδώσει στους δεξιούς, γιατί θα τον εκτελούσαν. Έτσι, σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων εκτοπίστηκε στη M. Aνατολή.
    Ο Στάθης Μάρας από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και έχει τυπώσει τρία ποιητικά βιβλία (1950, 1957, 1959).
    Μιλούσε Ισπανικά και έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις Iσπανών ποιητών, ενώ δικά του ποιήματα μεταφράστηκαν στα ιταλικά. Για πολλά χρόνια, ρίχτηκε από την αρχή στη μελέτη (Φιλοσοφία, Kοινωνιολογία, Oικονομία, Ψυχολογία).
    Aποτέλεσμα της πιο πάνω δουλειάς υπήρξε ένα σύνολο μεγάλων σε έκταση, α μελετών, που καλύπτουν ολόκληρη τη Λογοτεχνία μας. Δύο από τα βιβλία του αναφέρονται στις Γυναίκες ποιήτριες.
    O Στάθης Mάρας ουδέποτε πήρε κάποιο βραβείο ή άλλη διάκριση, διότι πιστεύοντας (όπως εξηγεί σε μια του μελέτη), ότι αυτές οι απονομές, άμεσα μα και μακροπρόθεσμα, βλάπτουν τόσο τα Γράμματα όσο και τους ίδιους τους συγγραφείς, βραβευόμενους και μη, ουδέποτε έδωσε έργο του σε κάποιο διαγωνισμό.
    Η Κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου, την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 1.30. Η κηδεία ήταν πολιτική.

    Φωτογραφίες εδώ:

    http://kopanakinews.wordpress.com/2013/01/17/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς