20 Ιαν 2010

Απόλυση πρώην εκπροσώπου στο ραδιόφωνο του Αντέννα


Μετά από μία…εκεχειρία λόγω εορτών στο ραδιόφωνο του Αντέννα ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία του σταθμού, ξανάρχισε τις απολύσεις.

Με τελείως προκλητικό τρόπο απέλυσε την ως πριν ένα χρόνο εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο Φιλιώ Μπάστα. Η συνάδελφος όταν κλήθηκε να υπογράψει την απόλυσή της δήλωσε ότι είναι άκυρη.

Το πιο προκλητικό και απάνθρωπο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι λίγο καιρό πριν, την άνοιξη του 2009 , απομακρύνθηκε δια της ''εθελούσιας'' απόλυσης ο συνάδελφος και σύζυγος της Τάκης Τερζής, τότε εκλεγμένος πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο στόχος – και εδώ- είναι σαφής: αποδυνάμωση της όποιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης ώστε να μπορέσουν τα αφεντικά και οι εκπρόσωποί τους να προχωρήσουν στα σχέδιά τους. Που είναι η απομάκρυνση των σοβαρών επαγγελματιών δημοσιογράφων ώστε να περάσει εύκολα και ανώδυνα το νέο μοντέλο «ενημέρωσης» το λεγόμενο ινφοτέινμεντ.
Δηλαδή, το ανακάτεμα της ενημέρωσης με την ψυχαγωγία που είναι πάντα σε βάρος της ενημέρωσης. Ειδικά τώρα με τις συγκεκριμένες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο Λίντα Γιαννοπούλου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την άμεση παρέμβαση του για ανάκληση της απόλυσης. Το θέμα συζητήθηκε στο σημερινό ΔΣ του Σωματείου και αποφασίστηκε η δυναμική αντίδραση στην απόλυση της συναδέλφου κατ΄ αρχήν με μία 24ωρη απεργία.

2 σχόλια:

  1. Και ποιος σας είπε οτι μια φορά εκλέγεσαι συνδικαλιστικός εκπρόσωπος και απολαμβάνεις για ΠΑΝΤΑ την ασυλία της μη απόλυσης??? Τι λετε ρε παιδιά μην τρελλαθούμε κιόλας... Το ξερω οτι θα κοπει το σχόλιο αλλα αρκει που θα το διαβάσει η διαχειριστρια της πολυκατοικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου κάνεις λάθος. Κανένα σχόλιο δεν «κόβεται» σ΄αυτό το μπλογκ της ελεύθερης έκφρασης αν τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας που κι εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα. Κάθε αποψη η κριτική, ακόμη και η πιο σκληρή είναι ευπρόσδεκτη είτε αφορά εμάς είτε άλλους.
    Αλλά και το άλλο θέμα που αναφέρεις θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ο εκπρόσωπος είναι αυτός που μπαίνει μπροστά, ως εκπρόσωπος του Σωματείου, για την προστασία των συναδέλφων του και γιαυτό, δεν είναι ποτέ συμπαθής ούτε στο αφεντικό του ούτε στους εκπροσώπους του. Όταν, βέβαια, κάνει σωστά τη δουλειά του. Γιατί όταν δεν την κάνει ή στη χειρότερη περίπτωση λειτουργεί αντίθετα, τότε να είσαι βέβαιος ότι δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Και ένα σωματείο που παίρνει στα σοβαρά το ρόλο του οφείλει να τον υπερασπιστεί, γιατί έτσι υπερασπίζεται την ίδια την ύπαρξη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς