17 Οκτ 2013

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΧΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


                                       
Την πλήρη κατάργηση του Σωματείου των δημοσιογράφων – ήδη μεθοδικά απαξιωμένου από τα ίδια πρόσωπα άλλα και εκπροσώπους των ίδιων χώρων που προηγήθηκαν στο συμβούλιο – οργανώνει η …Νέα Τάξη στην ΕΣΗΕΑ. Αντί για σχέδιο συνδικαλιστικής δράσης , την οποία έτσι κι αλλιώς είχε καταργήσει η διοίκηση Τρίμη- Αντωνιάδου, δίνει προτεραιότητα στην … επέκταση της νομικής υπηρεσίας  προσλαμβάνοντας προκλητικά «φίλους» υψηλά αμειβόμενους αδιαφορώντας για τις σοβαρές ενστάσεις των –εκτός παρέας- μελών του ΔΣ.

Επιβάρυνση για την ΕΣΗΕΑ πάνω από 150.000 ευρώ τον χρόνο...


... (που πρέπει να προστεθούν στα πάνω από 130.000 ευρώ που θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί από άλλα Σωματεία με πόρους αντίστοιχους της ΕΣΗΕΑ και χαρίστηκαν!!!) 
για την πρόσληψη προσώπων τα οποία δεν φιλοτιμήθηκαν έστω να φέρουν στο ΔΣ να τα γνωρίσει και που ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Σκέτα ονόματα, χωρίς βιογραφικό, χωρίς να κάνουν καν τον κόπο να μας πουν τι δουλειά θα προσφέρουν έναντι των τεράστιων μισθών τους( Ο ένας,μάλιστα, προτάθηκε να είναι προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας από.. το σπίτι του!!!).

---Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου κατά τα οποία χάθηκαν στην πράξη οι ΣΣΕ και οργανώθηκε, νομοθετικά, η κατάργηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού  δικαιώματος(ήδη το μισό ΕΤΑΠ είναι στον ΕΟΠΥΥ) …

---Μετά από δύο χρόνια που οι …εταίροι Τρίμης και Αντωνιάδου, με ουρά τον μονίμως απόντα Διόγο, κατάφεραν να στρέψουν ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους εναντίον του Σωματείου και να κάνουν ακόμη και αγωνιστές να αμφισβητούν την διαπραγμάτευση ως μέσο αποτροπής απολύσεων και να απορρίπτουν  την απεργία ως όπλο…

---Μετά από την εφαρμογή ισοπεδωτικών για όλους νόμων και πράξεων της κυβέρνησης, (από την ΚΥΑ ως το μαύρο της ΕΡΤ και την «απελευθέρωση»  των απολύσεων χωρίς καν αποζημίωση κ.λπ., κ.λπ.) χωρίς ουσιαστική αντίσταση και το χειρότερο, με υπόγεια  συναίνεση από ορισμένους, οι οποίοι  διαπραγματευόντουσαν ιδιαιτέρως … καλύτερους όρους σφαγής…
Φτάσαμε σήμερα στην- παραπλανητική - απόφαση για τάχα «αναβάθμιση της νομικής υπηρεσίας» όταν ο στόχος (πέρα από το βόλεμα ημέτερων) είναι ο απόλυτος έλεγχος της ΕΣΗΕΑ για πολλά  χρόνια . Κυβέρνηση και εργοδότες που θα ήθελαν να μην υπάρχει καθόλου αυτό το Σωματείο , εξυπηρετούνται το ίδιο και με εξόντωση των μη ελεγχόμενων συνδικαλιστών (και σε ένα βαθμό το έχουν ήδη πετύχει) και ένα Σωματείο-σφραγίδα που θα μιλάει μόνο  όσο και όπως  «πρέπει» χωρίς να τους δημιουργεί πρόβλημα.

ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  συμμετείχαν στο προηγούμενο προεδρείο , ύστερα από πιέσεις  και, παρά την διαχρονική θέση τους ότι η απλή αναλογική επιβάλει τις συμμαχίες όμορων δυνάμεων με συμφωνία προγράμματος και όχι  κατάληψη θέσεων κατά… σειρά προτεραιότητας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την κλήρωση.  Και που σίγουρα δεν εγγυάται είτε την ενότητα είτε την αποτελεσματικότητα.  
Παρά τις αντιρρήσεις μας ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ , συμμετείχαμε σε όλα, συνεισφέραμε , ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΊΑ, περισσότερο ακόμη και από τον πρόεδρο (που έφευγε νωρίς στη μέση κρίσεων γιατί… κουραζόταν) και δεν εκθέσαμε ποτέ το Σωματείο επιδιώκοντας  παραταξιακά οφέλη.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας ήταν μηδαμινά, δικαιώνοντας τις επιφυλάξεις μας για τον- ανευθυνοϋπεύθυνο – τρόπο συγκρότησης του ΔΣ. Παρά το γεγονός ότι καμία παράταξη δεν είχε την δύναμη της υπερεξουσίας (από 1ή 2 έδρες κάθε μία) το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Με το δικαίωμα της υπογραφής ο («αριστερός») πρόεδρος και  η («δεξιά») γ.γραμματέας ΣΥΝΕΠΛΕΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με προφανείς κοινούς στόχους σε συγκεκριμένα μαγαζιά.

(Σ.Σ. Είναι τυχαίο ότι Η ΠΡΩΤΗ κίνηση του κ. Τρίμη μόλις έγινε πρόεδρος ήταν να συναντήσει ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ μαζί με την κ. Αντωνιάδου τον κ. Ψυχάρη με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της μείωσης μισθών και τις απολύσεις, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει ακριβώς τι είπαν αφού και το ΔΣ ενημερώθηκε, λακωνικά, εβδομάδες μετά, παρά τις δικές μας προκλήσεις;..).

Στο παρόν συμβούλιο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όχι λόγω του αποτελέσματος των εκλογών άλλα λόγω της προεκλογικής πολιτικής συμφωνίας μεταξύ της «μνημονιακής» παράταξης και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ . Συμφωνία που επετεύχθη με πρωτοβουλία των …αριστεροδεξιών συνέταιρων στην ΕΣΗΕΑ (Τρίμη, Αντωνιάδου) και κομματικών στελεχών των, θεωρητικά αντίπαλων, πολιτικών χώρων, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
 (σ.σ. Γιαυτό και, κατά πάσα πιθανότητα, οι νεοεκλεγέντες ίσως δεν γνώριζαν τότε την συναλλαγή. Εν τούτοις, μετά την εκλογή τους, την υπηρετούν τυφλά και φανατικά, αποδεχόμενοι άκριτα τη διαστρέβλωση των πραγματικών στοιχείων και την συκοφάντησή μας από τους δύο πρωταίτιους)
Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στο προεδρείο- ακόμη και όταν, υποκριτικά, μας ζητούσαν να… διαλέξουμε καρέκλα- για να μην νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας μία «ανίερη» συμμαχία βλαπτική για τους συναδέλφους μας παίζοντας τον.. φερετζέ.  Ποτέ, όμως, δεν αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας στη λειτουργία του Σωματείου για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Γνωρίζουμε ότι στις μέρες μας όλοι οι εργαζόμενοι δυσπιστούν, και δικαίως, σε συνδικαλιστές και πολιτικούς. Εμείς όμως, θα επιμείνουμε να σας διαβεβαιώνουμε, μένοντας εκτεθειμένοι σε κάθε καλόπιστη κριτική, ότι θα μείνουμε εδώ, όρθιοι και ανεξάρτητοι

Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ανταλλαγές, χωρίς συναλλαγές ή… παραλλαγές προβιάς. Μαζί με όποιον θέλει να αντισταθεί -όπου και αν ανήκει. 
ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς