17 Οκτ 2013

Οι θέσεις -προτάσεις των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ για την νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ και τον συνδικαλισμό

Παρέμβαση Νανάς Νταουντάκη 
Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (συνεδρίαση της 15/10/2013)
Θέμα: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Επειδή, κατά τη "συζήτηση" του θέματος στο ΔΣ της 9/10/2013 δεν υπήρξε μία εμπεριστατωμένη εισήγηση αλλα απλώς μία προσχηματική εισαγωγή για το μόνο που σας απασχολούσε, δηλαδή τίς προσλήψεις φίλων σας,

Επειδή με τρόπο προκλητικά αυταρχικό και αλαζονικό αγνοήσατε το ΔΣ ως όργανο αρνούμενοι ακόμη και το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας  για την επόμενη συνεδρίαση, το οποίο κατατέθηκε απο τρεις παρατάξεις, προκειμένου να έχουν χρόνο να μελετήσουν και οι εκπρόσωποί τους το θέμα, για να υποχωρήσετε μετά απο διαδικασίες θλιβερές για το συμβούλιο,

Καταθέτω γραπτά τις δικές μας θέσεις, παρ΄ολο που η στάση σας ελάχιστες ελπίδες αφήνει για δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο:

Συνάδελφοι
Είναι σίγουρο ότι ένα Σωματείο σαν την ΕΣΗΕΑ και μάλιστα υπό ιδιαίτερα δυσμενείς εργασιακές συνθήκες δεν μπορεί παρά να βασίζεται ΚΑΙ στη Νομική της Υπηρεσία.  Η οποία αποτελείτο από :

1.  Τον κ. Μπελίτση ο οποίος, είχε μόνιμη παρουσία (με ωράριο)  εντός ΕΣΗΕΑ είχε κυρίως το βάρος των ΣΣΕ αλλά και γνωμοδοτήσεων σε νομικά θέματα που ανέκυπταν, τα οποία όταν χρειαζόταν συμπλήρωναν διαπρεπείς νομικοί (όπως π.χ στην περίπτωση του βασικού μετόχου). Ο κ. Μπελίτσης είχε προσληφθεί πολλά χρόνια πριν, βγήκε στη σύνταξη το 2012 και το προηγούμενο συμβούλιο (με πρόεδρο τον κ. Τρίμη και γ.γ. την κ. Αντωνιάδου) συνέχισε να απασχολείται με σύμβαση ως την ημέρα που παραιτήθηκε.
2.  Την κ. Σαλαβράκου η οποία είχε  κυρίως το βάρος της εκπροσώπησης στα δικαστήρια και δεν είχε υποχρεωτική παρουσία (με ωράριο) εντός ΕΣΗΕΑ.
3.  Μία γραμματέα , την κ. Στέλλα Σπανουδάκη,  η εμπειρία της οποίας καθώς και η γνώση της νομικής υπηρεσίας και του Σωματείου την καθιστά πολύτιμη για την λειτουργία της.
4.  Μετά από εισήγησή δική μου στο παρελθόν ,(που υλοποιήθηκε πολύ αργότερα, λειτούργησε για λίγο και μετά ατόνησε!!), είχαν προσληφθεί και δύο ασκούμενοι,  ένας για τα Πειθαρχικά και ένας για την νομική υπηρεσία. Η επιλογή αυτή, εξυπηρετούσε πολύ καλά συγκεκριμένες ανάγκες καθώς  από αυτούς περνούσε ένα μεγάλο μέρος της  «λάντζας» και  είχε χαμηλή οικονομική επιβάρυνση  για το Σωματείο.

Ήδη από το 2010 οπότε άρχισαν να εμφανίζονται στον κλάδο σοβαρά προβλήματα , μαζικής έκτασης (Άρθρο 99, πτωχεύσεις, αγοραπωλησίες Μέσων και αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος , αναστολή εκδόσεων) και το κυριότερο η κατάργηση στην πράξη των ΣΣΕ και η σχεδόν ολοκληρωτική καθιέρωση ατομικών συμβάσεων και η εμφάνιση άλλων μορφών εργασιακών σχέσεων (εκ περιτροπής εργασία, επιχειρησιακές συμβάσεις κ.λ.π) έγινε φανερό – σε όποιον καταλάβαινε- ότι τα Σωματεία έπρεπε να ανδιαταχθούν και να οργανωθούν με διαφορετικό τρόπο. 

Η νομική αντιμετώπιση των θεμάτων έφθασε να γίνει σχεδόν ισοδύναμη με την συνδικαλιστική και πάντως απαραίτητο όπλο της όποιας συνδικαλιστικής πρακτικής.

Δυστυχώς, παρά τις παρεμβάσεις, τις προειδοποιήσεις ακόμη και τις πιέσεις κάποιων, πιο προβληματισμένων μελών ΔΣ, το Σωματείο μας  δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Δεν μπορεί να καταλογιστεί πάντα κακή πρόθεση αλλά, για όποιους λόγους που δεν είναι θέμα αυτής της συνεδρίασης να εξετάσουμε,  το αποτέλεσμα ήταν δραματικό όπως γνωρίζουμε όλοι.

Εκπροσωπώντας μία παράταξη που δεν είχε καμίας μορφής εξάρτηση ή δέσμευση είχα επανειλημμένα καταθέσει, όπως και άλλα μέλη ΔΣ, προτάσεις για την γενική αλλά και επιμέρους αντιμετώπιση της κατάστασης (για όποιον δεν γνωρίζει ή το αμφισβητεί ευχαρίστως να τις αναφέρω και μάλιστα με αποδείξεις).  Επίμονα ζητούσα ιδιαίτερη συνεδρίαση και νομική αντιμετώπιση για ειδικά θέματα (π.χ. σχετικά με την υπαγωγή στο άρθρο 99, τον αλτερκ.λ.π.) επίμονα ζητούσα να αναδιαρθρωθεί η νομική υπηρεσία για να αντιμετωπίσει την κρισιμότερη περίοδο στη λειτουργία του Σωματείου. Ματαίως.

Σχεδόν «εκβίασα» μία απόφαση για την κατ΄αποκοπή πρόσληψη εργατολόγου  η οποία έγινε δεκτή (βλ. απόφαση ΔΣ 10/11/2010 που σας επισυνάπτω).  Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχα τονίσει ότι όχι μόνο θα έπρεπε να βρούμε τον καλύτερο εργατολόγο αλλά ίσως και δύο ή τρείς, και θα μπορούσαμε ακόμη να συνεργαστούμε με συνταγματολόγους, η άλλης ειδικότητας δικηγόρους που θα τους  χρησιμοποιούσαμε κατά περίπτωση.
Το θέμα είχα φέρει ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ όπως και την τελευταία διετία(!!!) αλλά ποτέ δεν προχώρησε η υλοποίηση έστω κι αυτής της απόφασης…  Φαίνεται ότι υπήρχαν ήδη άλλα σχέδια που όμως δεν προχώρησαν καθώς δεν υπήρχε η  κρίσιμη πλειοψηφία και απλώς πάγωναν οι διαδικασίες σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής γιαυτά τα σχέδια...

Έτσι, την εποχή που υπήρχε ακόμη η δυνατότητα  υπεράσπισης των συμφερόντων του κλάδου συνδικαλιστικά και νομικά (πριν περάσουν οι αντεργατικοί νόμοι που αφαίρεσαν  σχεδόν  όλα τα όπλα από τους εργαζόμενους και ακόμη και  η απεργία κρίνεται πάντα παράνομή)  η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ δεν την εκμεταλλεύτηκε . Παρέμεινε απλός θεατής των εξελίξεων.
Και ερχόμαστε στο σήμερα:

Περάσαμε μία διετία με σωρεία απεργιών, απεργιών ατελέσφορων χωρίς περιεχόμενο, χωρίς στήριξη, χωρίς προετοιμασία των εργαζόμενων, χωρίς στόχο και χωρίς αποτέλεσμα. Μια ματιά στις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ στο σάιτ  δίνει την δραματική εικόνα – σαν δρομολόγια πλοίων χωρίς προορισμό.

Ετσι, δημιουργήθηκε ένα κλίμα δυσπιστίας και άρνησης από την μεριά των συναδέλφων που άλλωστε αντιλαμβάνονται  την αναποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής  καθώς δεν συνοδεύεται με την πολιτική βούληση του Σωματείου τους για αντίσταση και αγώνα. Και παράλληλα αθρόες καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ)που… έτρεχαν μόνες τους (αντίθετα με άλλα Σωματεία που τις παρακολουθούσε ο ίδιο ο πρόεδρος τους και γιαυτό είχαν αποτελέσματα) και πότε πότε ασφαλιστικά μέτρα ή μαζικές επισχέσεις εργασίας σε καταδικασμένες, κυρίως, περιπτώσεις.

Με το νέο συμβούλιο, φτάσαμε πλέον να γίνεται  απεργία μόνο στην Εξπρές και το Κέρδος κι αυτό γιατί μόνο εκεί υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που έχουν διάθεση να αγωνιστούν μ΄αυτό το μέσο. Πέρα από αυτά τα δύο Μέσα …ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Με πιο πρόσφατο κραυγαλέο παράδειγμα τον ΔΟΛ με περίπου 70(μέχρι στιγμής) απολύσεις.

{Και επειδή κάποιος μπορεί να με ρωτήσει, «εσύ δεν τις ψήφισες τις απεργίες;», θα απαντήσω. Ναι, τις ψήφισα αλλά ταυτόχρονα έβαζα και αυτό τον προβληματισμό. Και ζητούσα «να μην είμαστε συνδικαλιστικοί κλητήρες» υιοθετώντας άκριτα κα ανεύθυνα «ότι πει η συνέλευση» όπως π.χ. συνέβαινε στο ΑΛΤΕΡ και την Ελευθεροτυπία. Για παράδειγμα, ένα μήνα μετά την έναρξη της απεργίας στην Ελευθεροτυπία (22/12/2011)που εξελίχθηκε σε διαρκείας σχεδόν ενός χρόνου (συχνά χωρίς απόφαση του ΔΣ άλλα με «πρωτοβουλία» προέδρου και γ.γραμματέα!!), πρότεινα και ψηφίστηκε από το ΔΣ (7/2/2012) να εισηγηθούμε στους συναδέλφους να σταματήσουν την απεργία και να πάνε σε επίσχεση. Η θέση αυτή τορπιλίστηκε από κάποιους (και εντός του ΔΣ) που είχαν άλλα σχέδια.}

Σ΄αυτό το τοπίο  η καινούργια πρόεδρος του ΔΣ με τη συμφωνία των άλλων πέντε  από εσάς που λειτουργείτε ως ενιαία παρα-ομάδα, βάζει σε ύψιστη προτεραιότητα (πάνω από τα εργασιακά, πάνω από την ανεργία πάνω από όλα) την «αναβάθμιση της νομικής υπηρεσίας» . Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία εισήγηση, καμία συζήτηση στο ΔΣ, για τους στόχους της 2ετίας πάνω στα πραγματικά δεδομένα των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.
Με μία πρόχειρη, σχολικού επιπέδου, εισαγωγή περί εργασιακών προβλημάτων λόγω κρίσης (που «έπληξαν πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ» λες και δεν υπάρχουν στη χώρα πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι) και με ένα άλμα στο χρόνο που μόνο η άγνοια και η σκοπιμότητα δικαιολογούν σαν να βρισκόμαστε στο 2009 και όχι μετά τέσσερα χρόνια ερημωμένου τοπίου που πλέον δεν ανατρέπεται νομικά, διανθισμένη με στοιχεία για το κόστος των νομικών υπηρεσιών, η κ. Αντωνιάδου με τη συναίνεση των άλλων πέντε, καταλήγει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι:  Για όλα αυτά που συμβαίνουν  χρειαζόμαστε ένα «εργατολόγο με εξειδίκευση» και ξοδεύουμε πολλά σε δικηγόρους και σε δικαστικούς κλητήρες και πρέπει να κάνουμε οικονομία. Και προτείνει ως λύση αναβάθμισης της νομικής υπηρεσίας και περιορισμού των δαπανών τα εξής:

---Πρόσληψη του κ. Απ. Τσαλαπάτη «που έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Παν/ μιο του Στρασβούργου και είναι σύμβουλος της ΕΠΗΕΑ»- χωρίς να φαίνεται από πουθενά  άλλο προσόν!! Καμία μνεία για υποχρεώσεις , αντικείμενο εργασίας ή για το ύψος της αμοιβής(στην επόμενη συνεδρίαση εισηγήθηκε μηνιαίο μισθό ..3.000 ευρώ «γιατί θα κλείσει το γραφείο του»- αν και είχε δηλώσει ότι.. δεν θέλει να δεσμεύσει το επόμενο συμβούλιο)

(σ.σ. Πρότεινε δηλαδή τον συνεργάτη του κ. Κλοκοτάρα φίλου της προέδρου και του πρώην προέδρου, επίσημου νομικού συμβούλου της ΕΠΗΕΑ και συνέταιρού του σε ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο. Δια του οποίου καταπάτησαν την διασωματειακή συμφωνία στην Ελευθεροτυπία και  υφάρπαξαν προς τρίτους χρήματα μοιράζοντάς τα στους πελάτες τους αφήνοντας απέξω όλους τους δημοσιογράφους και όλους τους τεχνικούς. Την πράξη αυτή η πρόεδρός χαρακτήρισε «δικηγορική ικανότητα» κι αυτό το αφήνω στην κρίση σας και στην κρίση των συναδέλφων).

---Πρόσληψη του καθηγητή φίλου της κ. Λεβέντη, με μισθό 3.500 ο οποίος θα είναι επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας χωρίς να έρχεται στην ΕΣΗΕΑ δηλαδή … από το σπίτι του και θα κάνει όταν χρειάζεται κάποιες γνωμοδοτήσεις ( η πρόσληψη αυτή προστέθηκε στην πορεία)

--- Διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για δικαστικούς επιμελητές , αποφεύγοντας να πει ότι ήδη οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ έχουν προβεί σε διαπραγμάτευση μειώνοντας τις αμοιβές τους κατά 30% κάτι που θα μπορούσαν να βελτιώσουν , χωρίς καν απόφαση του ΔΣ.

---Αύξηση κατά 300 ευρώ του μισθού των 1.600 ευρώ της νεοδιορισθείσας δικηγόρου (που συνέχισε μετά τη λήξη της θητείας της ως ασκούμενης) κ. Διβάρη η οποία ομολογουμένως  είναι ευγενέστατη και πρόθυμη.

---Μοίρασμα των δικαστικών εξόδων με τις Ενώσεις του τύπου που εισπράττουν αγγελιόσημο

(σ.σ. Δηλαδή κατέθεσε ως δική της την δική μου πρόταση την παρελθούσα διετία που… αμέλησε να εφαρμόσει  ως Γεν. Γραμματέας μαζί με τον πρώην πρόεδρο- για ποιους λόγους άραγε;;)ζημιώνοντας την ΕΣΗΕΑ με ποσό άνω των 100.000 ευρώ και πολλές εργατοώρες των υπηρεσιών μας.

---Την πρόσληψη (αμισθί) του κ.Αλκη Ψαρρά, φίλου επίσης της προέδρου κατά δική της δήλωση, ως σύμβουλο για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο.

(σ.σ. Δηλαδή τον πρώην σύμβουλο του υπουργού κ. Χατζηδάκη με γνωστές θέσεις για κρίσιμα θέματα ο οποίος θα μας βοηθήσει σε ένα θέμα που , όπως μας ανέφερε σε πρόσφατη συνάντηση, απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Ψυχάρη και άλλους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση σάιτς, μπλόγκς κ.λ.π. τους βλάπτει οικονομικά γιατί τους κλέβουν …).

---Να αναλάβει η ΕΣΗΕΑ την κάλυψη συναδέλφου που απολύθηκε γιατί δεν συμφώνησε στη μείωση μισθού καθώς αυτό «είναι θέμα τιμής για την ΕΣΗΕΑ».

(σ.σ. προφανώς η υπεράσπιση, ηθική και οικονομική, απολυμένων εκπροσώπων, οι δεκάδων απολυμένων  συναδέλφων που δεν δέχτηκαν τη μείωση αλλά και άλλων που εκβιάστηκαν να δεχτούν και μετά απολύθηκαν δεν είναι θέμα τιμής για την ΕΣΗΕΑ. Έτσι για την ιστορία υπενθυμίζω, ενδεικτικά, τις περιπτώσεις του συναδέλφου Ζαμπάρα εκπροσώπου στο Σέντρα και του συναδέλφου Γεωργακόπουλου, εκπροσώπου στον Ξένιο καθώς και όλων των συναδέλφων στα δύο αυτά μέσα που είχαν απίστευτα απαξιωτική και αδιάφορη μεταχείριση και πολλών συναδέλφων σε ΣΚΑΙ, ΠΗΓΑΣΟ, ΔΟΛ κ.λ.π.)

Παρά το  άκαιρο και απροετοίμαστο  της συζήτησης για την νομική υπηρεσία όταν δεν έχετε διατυπώσει ούτε καν περιγραμματικά τις θέσεις και της απόψεις σας για το πώς έχετε στο μυαλό σας τη λειτουργία του Σωματείου στην παρούσα 2ετία  καταθέτω τις θέσεις  ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ τους  οποίους εκπροσωπώ. Έστω και σε κενό πλαίσιο, έστω και χωρίς γενικότερο προγραμματισμό , απλώς για να μην  βρουν  για άλλη μία φοράτε την ευκαιρία κάποιοι από σας να μας συκοφαντήσουν «ότι δεν προσφέρουμε επειδή δεν μπήκαμε στο προεδρείο!!!).

ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

1.  Παρ΄ότι  ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ και ενδεχομένως χωρίς επιστροφή πάντα θα υποστηρίζουμε ότι το Σωματείο μας πρέπει να έχει μία καλή νομική υπηρεσία. Αλλά γιαυτό δεν χρειάζεται η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ενός ακόμη δικηγόρου. Μπορεί απλώς να κάνει συνεργασίες, κατ αποκοπή και με διαπραγμάτευση της αμοιβής με εξειδικευμένους σε διάφορα θέματα δικηγόρους. Αλλά και αν ακόμη  η πλειοψηφία του ΔΣ πιστεύει ότι χρειάζεται να προσληφθεί κάποιος, τότε θα πρέπει να γίνει επιλογή ενός προσώπου γενικής αποδοχής και να έρθει η πρόταση με κάθε τεκμηρίωση και όρους (προσόντα, καθήκοντα, υποχρεώσεις, αμοιβή κ.λ.π). Ας σημειωθεί ότι με την απελευθέρωση των αμοιβών των δικηγόρων οι μισθοί τους είναι εξ ισου χαμηλοί με αυτούς των δημοσιογράφων- όταν βρίσκουν δουλειά.
2.  Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός για τους δικαστικούς κλητήρες αλλά σε συνεννόηση με την υπάρχουσα νομική υπηρεσία ώστε να διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των αναγκών μας (υπάρχουν ειδικά προβλήματα που προφανώς αγνοούνται από τους εισηγητές). Αν και θα μπορούσαν οι υπηρεσίες να κάνουν καλύτερη διαπραγμάτευση αμοιβών διασφαλίζοντας ταυτόχρονα φερέγγυους συνεργάτες.

3.  Ο καταμερισμός κόστους από όλα τα Σωματεία που έχουν πόρους(και όχι μόνο του κόστους εξωδίκων αλλά και του κόστους από την κανονική και υπερωριακή χρήση των υπηρεσιών μας) πρέπει να εφαρμοστεί με την… ήδη υπάρχουσα απόφαση. Αυτό στο οποίο πρέπει να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι είναι πώς θα εισπράξουμε τις πάνω από 100.000 ευρώ απώλειες της περασμένης διετίας, ή έστω του περασμένου χρόνου.

4.  Αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού, σε όποια υπηρεσία και αν απασχολούνται, ακόμη και εξαιρετικών υπαλλήλων , είναι αδιανόητη υπό τις παρούσες συνθήκες. Πολύ περισσότερο που το προσωπικό της ΕΣΗΕΑ είναι ήδη ανάστατο από τις πληροφορίες για απολύσεις και άλλα μέτρα .. οριζόντιας λογικής στην οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αυτό που χρειάζεται είναι μια δίκαιη και ορθολογική χρησιμοποίηση του προσωπικού  έτσι ώστε να μην υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις των εκάστοτε κρατούντων.  Σε ότι αφορά τους δικηγόρους ισχύει κα εδώ ότι αναφέρουμε στο σημείο 1.  Τέλος,

5.  Δεν χρειαζόμαστε να ρίξουμε οποιοδήποτε βάρος στα.. πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο. Αυτό ενδιαφέρει τους εργοδότες και μάλιστα τους μεγάλους. Αν θέλουν να ζητήσουν τη συνεργασία της  ΕΣΗΕΑ για τη διεκδίκηση πνευματικών δικαιωμάτων  στο διαδίκτυο, ας μας το προτείνουν και τότε η συζήτηση μαζί τους Η οποία θα πρέπει να βασίζεται πάνω στη βάση ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ και με προϋπόθεση των αξιοπρεπή αμοιβή και τα ανθρώπινα ωράρια.
Και είναι πολύ περίεργο να συζητάμε αυτό το θέμα ( διατυπώθηκε από την πρόεδρο και στην ΠΟΕΣΥ )όταν στα παραδοσιακά μέσα ποτέ οι εργοδότες δεν δέχτηκαν να κατοχυρώνονται  πνευματικά δικαιώματα στο προϊόν της δουλειάς μας παρ΄ ότι  κατ΄ επανάληψη τους είχε ζητηθεί. Και τώρα πια, στον ΔΟΛ για παράδειγμα, όπως γνωρίζει η πρόεδρος, έχει καταργηθεί ακόμη και το στοιχειώδες,  το να γράφεις δηλαδή μόνο για το μέσο στο οποίο έχεις προσληφθεί.

Η θέση  η δική μας για το διαδίκτυο  (που την έχουμε διατυπώσει δημόσια και ήταν η πρότασή μας να συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αλλά ποτέ δεν συζητήθηκε)είναι ότι αυτό που προηγείται υπό τις παρούσες συνθήκες , ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ, είναι η συνδικαλιστική κάλυψη των εργαζόμενων στο διαδίκτυο και παράλληλα η πίεση προς την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει το δικαίωμά τους να ασφαλίζονται στο Ταμείο  τους.

Επισυναπτόμενο έγγραφο:
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΦ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΣΗΕΑ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΝΟΜΙΚΟ

α. Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα να αποδεχθεί το αίτημα της συνέλευσης των συντακτών της εφ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ για δικαστική συνδρομή. Για το σκοπό αυτό, θα διατεθεί το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο θα εισπράξει η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Βίκυ Σαμαρά, που θα υπογράψει τη σχετική απόδειξη εξ ονόματος όλων των συντακτών της εφημερίδας.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποδέχεται την πρόταση της Α’ Αντιπροέδρου κ. Ν. Νταουντάκη, σύμφωνα με την οποία:

β. Η ΕΣΗΕΑ αναλαμβάνει με τη νομική υπηρεσία της τη δικαστική στήριξη των συναδέλφων της ΑΠΟΓΕΜΑΤΙΝΗΣ και όποιου άλλου Μέσου χρειαστεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κ. Εβίτα Διβάρη αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των συναδέλφων της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ, με ενημέρωση, νομικές συμβουλές και διεκπεραιωτικά ζητήματα, υπό την επίβλεψη των δύο παλαιοτέρων της νομικής υπηρεσίας.

γ. Η ΕΣΗΕΑ αποφασίζει την κατ’ αποκοπή συνεργασία με εργατολόγο νομικό -το πρόσωπο θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση-, ο οποίος θα ασχοληθεί συμβουλευτικά με όποιο άλλο εργατικό θέμα χρειαστεί.
                                                       
Ακριβές Απόσπασμα
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2010



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς