1 Ιουν 2015

Το εγχειρίδιο του σωστού ψηφοφόρου



 Σίγουρα ξέρετε ποιους θα ψηφίσετε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ; 

Είστε σίγουροι ότι η επιλογή που θα κάνετε είναι η σωστή; 

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών δείχνουν μεγάλη αστοχία και απόκλιση ανάμεσα στους ψήφους που πήραν κάποιοι και στην προσφορά τους ή την σχέση τους με τον συνδικαλισμό. 

Και για να εξηγούμαστε, κανείς γεννημένος συνδικαλιστής, αλλά μακριά από «ψώνια», δημοσιοσχεσίτες και υποψηφίους με πολλούς-πολλούς φίλους, όλους, τελείως τυχαία να δουλεύουν στα εργοδοτικά ή τα διευθυντικά γραφεία.  
Ποιο το κακό θα πείτε; ΣΥΝΉΘΩΣ αυτό δεν βγαίνει σε καλό για εμάς που είμαστε απλοί εργαζόμενοι.

Για να αποφύγετε τις λάθος επιλογές, που θα έχουν επίπτωση σε έναν ολόκληρο κλάδο, Οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι εξέδωσαν αυτόν τον οδηγό για κάθε έναν συνάδελφο που δεν θα υποτιμήσει την σπουδαιότητα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, που αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για τις επιλογές του και που δεν θα κατέβει να ψηφίσει εξαργυρώνοντας κάποια υποχρέωση:

Μην ψηφίζετε:




---Τους υποψήφιους που στον δικό τους χώρο εργασίας δεν αντέδρασαν ποτέ σε απολύσεις συναδέλφων ή σε οποιαδήποτε άλλη εργοδοτική αδικία.
 Όταν θα έρθει η σειρά σας, θα κάνουν το ίδιο.

---Τους υποψήφιους που «εκπροσωπούν» και υπερασπίζονται τον εργοδότη. Ξέρουν αυτοί, ότι ο μοναδικός τους φίλος, είναι όχι ο συνάδελφος, αλλά αυτός που πληρώνει. Την λέξη «συνάδελφος» δεν την γνωρίζουν.
Γιατί να τον ψηφίσεις τότε, εκτός εάν περιμένεις να σε συστήσει στο αφεντικό του.

---Τους υποψήφιους που θα φτιάξουν αφίσα όμοια με αυτή προεκλογικού αγώνα εθνικών βουλευτικών εκλογών.
Σε θεωρούν πολύ «πρόβατο» για να προσπαθούν να σε δελεάσουν με φτηνά ξεπερασμένα κόλπα.

---Αυτούς που χρησιμοποιούν πολύ photoshop
To ίδιο θα κάνουν σε όλα. Όχι τυχαίος συμβολισμός. Γιατί κατεβαίνουν σε εκλογές συνδικαλιστικού σωματείου προσπαθεί τώρα η επιστήμη να το εξερευνήσει.

---Αυτούς που ούτε μια φορά δεν τους έχεις δει σε απεργιακή κινητοποίηση, ούτε μια φορά, σε συνέλευση εργαζομένων, ούτε μια φορά σε εργατική διεκδίκηση.
Ενδεχομένως να υπνοβατούν και να νομίζουν πως οι εκλογές του Σωματείου είναι ένα καφεδάκι στην Βαλαωρίτου με χαβαλέ και κους κους.

---Τους υποψήφιους που γεμάτοι «επαναστατικότητα» και «ανατροπή» αλλά όταν έρθει η δύσκολη ώρα, εξαφανίζονται, μιλούν για τους αγώνες των Σαντινίστας, των οικοδόμων κτλ αλλά για το σινάφι τους… μακριά κι αγαπημένοι.
Σκέψου, κάποιο λάκκο έχει η φάβα, μακριά κι εσύ.

---Τους υποψήφιους που απέδειξαν και θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν ότι «αγωνίζονται από μέσα», «υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να πετύχεις, εκτός της απεργίας», «για όλα φταίνε οι συνδικαλιστές» «μην αντιδράς, θα κλείσει το μαγαζί» «μην διεκδικείς τα δεδουλευμένα θα σε απολύσει το αφεντικό» και άλλα τέτοια δοκιμασμένα που προσωρινά μπορεί να πιάσουν…
…αλλά πολύ σύντομα θα σε κάνουν να νοιώσεις μ….ς

---Τους υποψήφιους, που όντας εκλεγμένοι συνδικαλιστές, σε παίρνουν τηλέφωνο για να πας στη δουλειά, όταν ο εργοδότης σου, βάλει κανένα 50αρικο έναντι…
Να είσαι σίγουρος ότι ,ήδη στο τηλέφωνο, του έχουν πουλήσει εκδούλευση!!

---Αυτούς που όντας εκλεγμένοι συνδικαλιστές, χαριεντίζονται μαζί σου στις συνελεύσεις των μαγαζιών που κλείνουν, βγάζουν κορώνες για πράγματα που είναι άσχετα με το πρόβλημα, θέτουν διλήμματα και φιλοσοφικά ερωτήματα ενώ η συνέλευση βράζει, βγάζουν λογύδρια μόνο και μόνο για να δηλώσουν την παρουσία τους.
Μακριά τους…

---Τους υποψήφιους που προέρχονται από πολιτικά γραφεία… Που να ξέρουν τι καιρό κάνει στα Πετράλωνα αυτοί που ζουν στην Κοπεγχάγη…
Εντελώς μακριά τους και μπράβο στο θράσος τους

---Τους υποψήφιους που θα τους δεις έξω από την Ακαδημίας στις εκλογές και θα φοράνε Armani, Versace, παπούτσια Manolo blahnik, και θα κρατούν Louis Vuitton, θα βγαίνουν από τζιπάρες, Mercedes κτλ.
 Απλά ενημερώστε τους, ότι το πάρτι είναι το βράδυ…

---Αυτούς που κάνουν δημόσιες σχέσεις. Από τέτοιους πολλούς. Γεμίσαμε… Πως τους καταλαβαίνεις; Μόλις σε δουν «έλα να σε φιλήσω, πόσο κούκλα/ος έγινες», «Καλώς τον γίγαντα» και σε σφίγγουν με δυνατή αγκαλιά ή σε χτυπάνε την πλάτη και των ώμο, «Λοιπόν χάρηκα που σε είδα, ξέρεις σε διαβάζω (σε παρακολουθώ, σε ακούω) όλο και ανεβαίνεις» και πολλά άλλα εμετικά που σε γεμίζουν ναυτία.
Ξέρεις εσύ να ξεχωρίζεις, μα γιατί τους ψηφίζεις;

ΚΑΙ …
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το αφήσαμε για το τέλος αλλά τα συγκεκριμένα παραδείγματα, είναι προς αποφυγήν, εξίσου επικίνδυνα με όλα τα παραπάνω. 

Μην ψηφίσεις:



---Εκείνους που συνηθίζουν να αλλάζουν συνδικαλιστικές παρατάξεις, ιδεολογικούς χώρους, απόψεις για τον κόσμο γενικότερα (χα) σχεδόν κάθε χρόνο. Κατά τύχη, ή από φιλοδοξία κατεβαίνουν στις εκλογές… δεν θέλουν τίποτα να φτιάξουν παρά μονάχα την υστεροφημία τους.

---Εκείνους που αλλάζουν συνδικαλιστικές παρατάξεις δεχόμενοι ανταλλάγματα. Μην το αναλύσουμε περισσότερο, «καληνύχτα σε όλους»…

---Εκείνους που τα έχουν καλά με ΟΛΟΥΣ. Δεν αντέχουμε τόση τελειότητα και κατά βάθος ζηλεύουμε… Αλλά σε δύο ή περισσότερες βάρκες είναι δύσκολο (έως ακατόρθωτο) να πατάς.

---Εκείνους που, για κάποιο λόγο, τους «αναγκάζουν» να αλλάξουν συνδικαλιστική παράταξη ή να κατέβουν στις εκλογές: ευάλωτοι και υποχωρητικοί σχεδόν σε όλα, όπως ήταν πάντα. 

---Εκείνους που «τα λένε καλά». Συνήθως δεν τα κάνουν καλά. Αυτούς που φωνάζουν… συνήθως δεν δαγκώνουν… κι εκείνους που τα ξέρουν όλα… συνήθως αγνοούν τα πάντα.

---Εκείνους που το παίζουν τα «φρέσκα» πρόσωπα. Επειδή την έχουμε ξαναδεί την ταινία, έντεχνα αντανακλούν ότι πιο παλιομοδίτικο και δημοσιοσχεσίτικο. Μακριά…

---Εκείνους που έρχονται για να μας σώσουν… Εκείνους που τους παρακάλεσαν να κατέβουν στις εκλογές προς χάριν του κλάδου. Εκείνους που… μετά από πολύ σκέψη… αποφάσισαν να εκτεθούν στην εκλογική διαδικασία

Καλή ψήφο στις εκλογές της Ένωσης

Υ.Γ 

Συνάδελφε,
Μην υποτιμάς την σημασία και την έννοια των εκλογών.
Τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών καταδίκασαν τον κλάδο σε απραξία, αδράνεια και με ψευτοδιλήμματα.
 Έντεχνα κάποιοι έπαιξαν τον ρόλο τους και κέρδισαν. Αυτοί αρκετά, εσύ κι εμείς τίποτα.
Στείλε τις αποτυχημένες πρακτικές έξω από την ΕΣΗΕΑ.
Στείλε τις δημοσιοσχεσίτικες τακτικές να κάνουν παρέα με τα αφεντικά τους…
 Μεγαλύτερη ανεργία δεν αντέχουμε πια, να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αφήνοντας τους βολεμένους να παίζουν παιχνίδια, δεν γίνεται άλλο.
Συνάδελφε
Εσύ επιλέγεις την τύχη σου, με την ψήφο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς