27 Απρ 2009

Κλιμακώνεται η κόντρα για την ΠΟΕΣΥ

Λάβαμε από την "Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων" της ΕΣΠΗΤ και αναδημοσιεύουμε την επιστολή του προέδρου κ. Γιάννη Πλαχούρη προς την εφημερίδα "Παρόν" σχετικά με το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα οικονομικά της ΠΟΕΣΥ.
Παραθέτουμε την επιστολή άνευ σχολίων, τα οποία περιμένουμε από εσάς.

Το κείμενο της επιστολής Πλαχούρη έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Διευθυντά,

σε δημοσίευμα στο ΠΑΡΟΝ της περασμένης Κυριακής με αόριστες πληροφορίες που διαδίδει «ανώνυμη» πηγή, καλλιεργείται η εντύπωση συγκάλυψης, υπόθεσης σχετικά με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι υιοθετώντας το …πνεύμα της τελευταίας επιστολής Χα­τζάρα (το ένα από τα 5 μέλη της Ελεγκτικής), «κάποιοι προσανατολίζονται για δικα­στική παρέμβαση».

Καλαμπούρια και παιχνίδια με την ηθική, όπως γνωρίζετε, δεν χωράνε.
Ο Σ. Χατζάρας πουθενά στην επιστολή του δεν γράφει για κακή διαχείριση των οικονομικών της ΠΟΕΣΥ. Ξέρει ότι αν το πει δημόσια είναι συ­κοφάντης. Οι ισχυρισμοί του αφορούν αν η ΠΟΕΣΥ -υπό δικαστική αίρεση, κατά τον αρχηγό του- έχει δικαίωμα λειτουργίας ή όχι. Κινήθηκε μάλιστα πριν λίγες μέ­ρες, ανεπιτυχώς, να μπλοκάρει την απόφαση του ΔΣ για ανάληψη ποσού από τον λογαριασμό που τηρεί­ται στην Εμπορική Τράπεζα, επιχειρεί δε να παρουσιάσει ως ψευδή, υπεύθυνη δή­λωση που ξέρει ότι υποβλήθηκε πριν κατατεθεί η ένσταση κατά του κύρους των εκλογών.

Επισημαίνω ότι την έκθεση σωστής διαχείρισης ενέκρινε η πλειοψηφία της Ελεγκτικής και υπενθυμίζω ότι το τελευταίο (Ιούνιο 2008) συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με συντριπτική πλειοψηφία δεν ενέκρινε την διαχείριση του πρώην προέδρου Δ. Τσαλαπάτη και του πρώην ταμία Θ. Μπερεδήμα - το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Αντιπερισπασμοί δεν περνάνε.
Φέτος στην ΠΟΕΣΥ ζητήσαμε κι έγινε στο πρώτο κιόλας διάστημα λειτουργίας της έλεγχος δι­αχείρισης. Όλα τα στοιχεία για πρώτη φορά στάλθηκαν στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και στα ΔΣ των Ενώσεων. Παρουσιάσαμε ισολογισμό, πλήρη αναλυτικό απολογισμό, υπάρχουν οι αποφάσεις του Δ.Σ. για κάθε δαπάνη, υπάρχει σαφής μείωση σε πολλά έξοδα και κλείσαμε την φάμπρικα πληρωμής ποσών χωρίς αποδείξεις. Προσωπικά δεν έχω κα­μιά αντίρρηση και μάλιστα επιζητώ να γίνει έλεγχος (και σκοπιμότητας) από ορκωτό λογιστή στις δυο διαχειριστικές περιόδους (τώρα και πρώην).
Όσον αφορά την παραίτησή μου, αποτελούσε δέσμευση προς την παράταξη (Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων) που με εξέλεξε και αυτό ήταν γνωστό ήδη από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Σκοπός της παραμονής μου στην ΠΟΕΣΥ ήταν η ενίσχυση του αγώνα για την αποκατάσταση των πεπραγμένων της θλιβερής διοίκησης Τσαλαπάτη και η επικαι­ροποίηση μιας σειράς ζητημάτων του Περιοδικού Τύπου που τόσα χρόνια κάποιοι (εντός κι εκτός ΕΣΠΗΤ) εμπόδιζαν να γίνει.

Εξακολουθώ να στηρίζω το σημερινό ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε πρόγραμμα συμφωνημένων αρχών, όπως στηρίζω και κάθε προσπάθεια για την απαλλαγή του χώρου μας από τον κάθε λογής και μεγέθους αυτόκλητο παράγοντα. Γνωρίζω δε ότι το αντίτιμο παρό­μοιας αντιπαράθεσης, απ΄ όσους δεν έχουν επιχειρήματα, είναι η λάσπη.

Γιάννης Πλαχούρης».

1 σχόλιο:

  1. ΝΕΑ ΤΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣΥ

    Η κ. Νέλλη Σπηλιοπούλου, εξελέγη στη θέση του Ταμία της ΠΟΕΣΥ Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η κ. Σπηλιοπούλου, εξελέγη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς