28 Απρ 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ: Παραμένουμε Έλληνες...

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις ακούστηκαν στην ημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και ΜΜΕ». Περισσότεροι από 25 δημοσιογράφοι πήραν μέρος στην ημερίδα, εκπροσωπώντας το σύνολο σχεδόν του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Εντυπωσιακό στοιχείο για τους συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι αντίθετα με τους δημοσιογράφους άλλων χωρών που ανταλλάσουν πληροφορίες για τα θέματα τους, οι έλληνες δημοσιογράφοι περιορίζονται στη μεταξύ τους συναναστροφή και το μόνο που ρωτάει ο ένας τον άλλο είναι: πως το «πάτε» εσείς το θέμα;
Η Ειρήνη Καρανασοπούλου από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είπε στην ημερίδα:
«Όπως ακριβώς η Ελλάδα απέχει από την Ευρώπη και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απέχουν και οι έλληνες δημοσιογράφοι από τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών. Και έχουν μεν για αυτό ευθύνη οι ίδιοι αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι διαφορές στις συνθήκες εργασίας, ο τρόπος που διεξάγεται η δημοσιογραφία αλλά και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα media ως επιχειρήσεις.
Όμως, η οικονομική κρίση υποχρεώνει αυτά τα «χάσματα» να γεφυρωθούν απότομα για τον πολύ απλό λόγο ότι απολύσεις αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και στις 27 χώρες, συρρίκνωση εσόδων στις επιχειρήσεις των media εμφανίζονται και στις 27 χώρες. Και με αυτή την έννοια, χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, θεωρώ ότι όπως και στην πραγματική οικονομία έσκασαν οι φούσκες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πλησιάζει η ώρα που θα σκάσουν οι φούσκες και στα media της Ελλάδας. Και μαζί τους θα συμπαρασύρουν εννοείται και τα διάφορα golden boys and girls της εγχώριας δημοσιογραφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς