7 Νοε 2009

Μέχρι..κεραίας για τον Ελεύθερο Τύπο


Λάβαμε μια ανοιχτή επιστολή της Ντέπυς Γκολεμά για την επανέκδοση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ και τα τεκταινόμενα στο ρεπορτάζ των ΜΜΕ της εφημερίδας.

Και επειδή η Ντέπυ Γκολεμά δικαιούται να έχει άποψη και για τον Ε.Τ. και για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ τη δημοσιεύουμε.

«Την Δευτέρα ξεκινά η νέα προσπάθεια κυκλοφορίας του Ελεύθερου Τύπου, μιας εφημερίδας με ιστορική διαδρομή και ένα άδοξο τέλος που όλοι γνωρίζουμε. Είναι αλήθεια πως δυο- τρεις άνθρωποι, που είμαστε εκτός αυτής της νέας προσπάθειας και που ας μας επιτραπεί να ισχυριστούμε – βάσει στοιχείων- ότι είμαστε από τους λόγους που οι αναγνώστες αγόραζαν αυτή την εφημερίδα στο πρόσφατο παρελθόν, νιώθουμε κάπως άβολα, παρότι μας καλύπτει απόλυτα η νέα μας επαγγελματική στέγη. Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό ότι οι λόγοι είναι καθαρά συναισθηματικοί.
Σε ότι δε, προσωπικά με αφορά, δεν θα κρύψω πως «καρδιοχτύπησα» άσχετα αν δεν συμμετέχω στη νέα προσπάθεια. Και να ήθελα εγώ, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν θα ήθελαν εκείνοι, που διευθύνουν σήμερα την εφημερίδα!!!

Θα ήθελα όμως να σταθώ στην επιστολή της συναδέλφου Ματίνας Παπαχριστούδη, με την οποία με συνδέουν άρρηκτοι επαγγελματικοί και φιλικοί δεσμοί 20 χρόνων στα ίδια γραφεία του Ελεύθερου Τύπου. Η επιστολή της φωνάζει από μακριά, πως η απουσία της από την νέα αυτή προσπάθεια οφείλεται καθαρά και μόνο στην έντονη συνδικαλιστική της δράση, αφού θέμα προσόντων θα ήταν αστείο να τα θέσει ο νέος της διευθυντής. (μην γελάσουμε χοντρά δηλαδή…).
Το χειρότερο από όλα είναι πως το τηλεοπτικό τμήμα στελεχώνουν – πλην της παλιάς συναδέλφου που επαναπροσλήφθηκε, άτομα που ελάχιστη σχέση έχουν με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης, όπως η αγαπητή κατά τα άλλα Μάγδα Παπαγιάννη, σε σχέση πάντα με την επαγγελματική αρτιότητα της Ματίνας.

Θα περίμενα από τους συναδέλφους να αντιδράσουν δυναμικά και να μην ξεχνούν τόσο εύκολα τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Θα περίμενα από την ΕΣΗΕΑ να μην δεχτεί δύο μέλη του Δ. Σ να προσληφθούν ως υπεύθυνοι ρεπορτάζ στην νέα εφημερίδα, όταν άξιοι συνάδελφοι του παλιού Ε. Τ. δεν βρίσκονται στην εφημερίδα. Θα περίμενα από την ΕΣΗΕΑ να μην δεχτεί να προσληφθούν ημέτεροι και κολλητοί του νέου διευθυντή με δυο και τρεις δουλειές, ενώ άλλοι άξιοι και ικανοί να εξακολουθούν να είναι άνεργοι. Θα μου πείτε όμως ποια ΕΣΗΕΑ και ποιος Πάνος Σόμπολος; Σωστό και αυτό….
Από την άλλη μεριά, ασφαλώς ουδείς μπλέκεται στα σχέδια των διευθυντών σε μια υπό έκδοση εφημερίδα. Όμως ο “Ελεύθερος Τύπος” δεν είναι μια οποιαδήποτε εφημερίδα που απλά άλλαξε ιδιοκτησία. Όταν μοιράζεις το τίμημα της αγοραπωλησίας στους εργαζόμενους δικαιούνται και αυτοί που έβαλαν τη ψυχή τους για αυτή την εφημερίδα και δεν προσδοκούσαν ασφαλώς να αλλάξουν επαγγελματική στέγη επειδή κάποιου του κάπνισε (με βαρύ πούρο) να την κλείσει, να πούνε μια κουβέντα… μέχρι κεραίας!
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
ΝΤΕΠΥ ΓΚΟΛΕΜΑ
Υ. Γ. Η ευχή για καλή επιτυχία στους παλιόφιλους είναι αυτονόητη….»
πηγή:mediablog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς