6 Νοε 2009

ΕΡΤ: Καταγγελίες για σκάνδαλα

Για «σκανδαλώδη χορηγία έναντι συμβολικού τιμήματος» (διαφημιστικό μήνυμα 40΄ δευτερολέπτων τιμολογείται προς ένα ευρώ) κατήγγειλε χτες η ΠΟΣΠΕΡΤ τον πρόεδρο της ΕΡΤ.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων αναφέρεται σε σύμβαση τριετούς διάρκειας- με ισχύ από φέτοςπου υπέγραψε ο Χρήστος Παναγόπουλος για την «Αθλητική Κυριακή» και όλες τις εκπομπές πριν και μετά που αφορούν αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η μόνη υποχρέωση που απορρέει από τη σύμβαση», υποστηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «είναι η παραχώρηση για το διάστημα αυτό μηχανήματος για τη γραφική ανάλυση και σχολιασμό ποδοσφαιρικών φάσεων». Τονίζεται δε ότι «επανειλημμένα καταστρατηγείται ήδη ο ιδρυτικός νόμος της ΕΡΤ και το ΠΔ 100/2006 διότι υπερβαίνει τους όρους χορηγίας» και «προβάλλεται γκρίζα διαφήμιση στο τερέν με διαρκή τρόπο πέραν της χορηγίας».
Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «η ΕΡΤ χάνει υπέρογκα ποσά, το Δημόσιο έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία το αγγελιόσημο».

«Προσωπικό και εξοπλισμός της ΕΡΤ χρησιμοποιείται για ζωντανές συνδέσεις ιδιωτικών καναλιών», καταγγέλλει από την πλευρά του το Σωματείο Εικονοληπτών της ΕΡΤ, που κάνει λόγο για «συνεργασία κάτω από το τραπέζι από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης».

Συνεργείο της ΕΡΤ που κάλυπτε συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ. στο τέλος Οκτωβρίου, υποστηρίζουν, «πήρε εντολή να βγάλει ζωντανή σύνδεση για το μεσημεριανό δελτίο του Μega, όπως και έγινε» και επίσης δύο μέρες αργότερα κάμεραμαν πήρε εντολή «να κάνει ζωντανή σύνδεση για το κεντρικό δελτίο του Αntenna», αλλά ύστερα από αναφορά εργαζομένου δεν πραγματοποιήθηκε.

Η ΕΡΤ αναμένεται να απαντήσει σήμερα στις καταγγελίες.
πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς