12 Δεκ 2009

Οταν τα ιστολόγια εξυπηρετούν τους σκοπούς των εργοδοτών


Νεόκοποι εργοδοτίσκοι, άκρως διαπλεκόμενοι, που γλύτωσαν τη φυλακή χάρις στα λεφτά και τίς διασυνδέσεις τους αλλά όχι και τη διαπόμπευση ( αυτό πολύ που τους ν0ιάζει) τρόμαξαν μήπως και η ΕΣΗΕΑ παίξει το ρόλο που οφείλει, αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να μείνει όπως τους βόλευε και ...ξεσπάθωσαν στο δικό τους ρόλο. Του αγράμματου, ανεγκέφαλου, εμπαθούς προβοκάτορα προσκαλώντας σε συστράτευση μαζί τους όλα τα λαμόγια. Μόνο που τον παίζουν τόσο χοντροκομένα ώστε γίνονται αστείοι. Την απάντηση την πήραν ήδη απο τους Ανεργους Δημοσιογράφους.
Θα πάρουν κι άλλες πιό ηχηρές. Να είναι σίγουροι.Μέχρι να λουφάξουν στην τρύπα τους.
Εγραψαν, λοιπον, στο blog τους που σκοπό ύπαρξης έχει μόνο να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα:
"H EΣΗΕΑ ξέχασε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ να προκηρύξει 24ωρη απεργία στην "Ελευθεροτυπία" παρότι έγιναν απολύσεις και είναι γνωστό ότι έγινε σύσκεψη για να ακολουθήσουν και άλλες.
Ο γνωστός για τις περίεργες θέσεις του υπέρ των υποστηριχτών των Σκοπίων, ο Δημήτρης Τρίμης που στηρίζει το "Ουράνιο Τόξο" και παρουσιάζει το "Μακεδονικό λεξικό", δεν έβαλε μέσα στην 24ωρη απεργία την εφημερίδα που εργάζεται και χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους άλλων μέσων τους οποίους βάζει να απεργήσουν στα δικά τους ΜΜΕ.
Όμως αυτό θα είναι το τέλος της συμμορίας της ΕΣΗΕΑ. Εδώ κάποια μαγαζιά δεν παίζουν. Έχουν άλλη λογική. Έχουν και ανθρώπους που διοικούν και θα ξετινάξουν κάθε έννοια φασιστικής νοοτροπίας που βάζει τους εργαζόμενους να χάνουν χρήματα.
Την Δευτέρα θα γίνουν ασφαλιστικά μέτρα από ρ/φ σταθμούς και αν κερδίσουν τότε θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις. Γκε-γκε; Όποιος ήθελε πόλεμο θα τον έχει. Κόντρα όμως σε όλο τον κόσμο που πεινάει. Θα μάθει ο κόσμος πόσες ώρες δουλεύει ο καθένας και τι κάνει. Πηγαίντε λοιπόν μετά οι εργαζόμενοι στους δημοσοκάφρους της ΕΣΗΕΑ να διαμαρτυρηθείτε. Είναι τόσο απλό. Ανοιχτά χαρτιά. Ο κόσμος δεν τα ξέρει...
Δεν μπορεί να διασύρεται ένας σταθμός για μια ή για δύο απολύσεις όταν συντηρεί σύνολο ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΩΝ εργαζομένων (βλέπε "ΈΘνος, mega, ΘΕΜΑ, "ΘΕΜΑ 98,9", περιοδικά, internet, goal, sentra fm κ.α) ή και ο ΔΟΛ που έχει: mega, ARRENA, ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, BHMA FM, περιοδικά κ.α και δίνουν εργασία σε εκατοντάδες υπαλλήλους! Μόνο το 2% να τηρήσουν θα ξεκληρίσουν την ΕΣΗΕΑ. Δεν τους κόβει καθόλου; Δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία οι δημοσιογράφοι.
Παιχνίδια τέτοια δεν παίζετε επειδή μπορεί να απολύθηκε ένας ή δύο ή τρεις για να σωθεί ένα μαγαζί. Θέλετε λουκέτα; Θα τα έχετε όπως έκανε η Γιάννα που άφησε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ 470 ανθρώπους στον δρόμο.
Λουστείτε τα όλοι σας κάφροι.
Πείτε πόσες ώρες δουλεύετε όλοι οι εργατοπατέρες και συνδικαλιστές; Εξηγείστε στον κόσμο ότι δεν πατάτε στα γραφεία σας.
Να τα μάθουν οι συμβασιούχοι οδοκαθαριστές των 360 ευρώ.Πως οι δημοσιοκάφροι παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ για 6 (ναι καλά διαβάσατε) ώρες εργασίας!
Στα ραδιόφωνα το καθεστώς που έχουν επιβάλει οι κάφροι είναι 6 ώρες εργασίας όταν ένας εργαζόμενος δουλεύει 10-12 ώρες. Τέλος το παραμύθι κ.Τρίμη και κ.Σόμπολε και κ.Νταουντάκη.
The Game is Over.
Κάποιος σταθμός θα λειτουργήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την Τετάρτη ακόμα και αν χαθεί η δίκη. Κάποιοι θα δουλέψουν κανονικά και μετά θα δούμε αν θα τους διαγράψετε και θα τρέχετε με αγωγές στα δικαστήρια. Προσωπικές στον καθένα. Εκβιασμοί τέλος.




ΑΘΛΙΟΙ

ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ…

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ




Σχόλιο του blog anergoi dimosiografoi
Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί... Όταν ένα blog, που λίγο εως πολύ είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ποιούς εκπροσωπεί, τίθεται στις έμμισθες υπηρεσίες συγκεκριμένου εκδοτικού ομίλου, τότε δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν εκφράσεις όπως: τώρα θα δείτε τι θα γίνει.
Προκαλεί έκπληξη στους συντάκτες του προαναφερόμενου κειμένου οτι υπάρχουν μισθοί 1500 ευρώ στον επαγγελματικό μας χώρο και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τη γνώμη του κόσμου λέγοντας οτι όσοι παίρνουν τα 1500 ευρώ εργάζονται 6 (!) ώρες ημερησίως. Προφανώς τους βολεύει η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία για 700 ευρώ το μήνα κι αυτά με μπλοκάκι. Το μισθολόγιο βλέπετε απο εκεί που κάποτε ήταν δικαίωμα των εργαζομένων, στις μέρες μας έχει καταντήσει "προνόμιο" για τους λίγους και εκλεκτούς των εργοδοτών, όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω απο το συγκεκριμένο blog.
Απο πότε είναι φασιστική νοοτροπία το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην απεργία? Μάλλον είναι έννοιες άγνωστες αυτές στους δικτατορίσκους συντάκτες του κειμένου που έχουν εξασφαλίσει τον εαυτό τους και ολόκληρη την οικογενειά τους επαγγελματικα και για τους υπόλοιπους στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν πρέπει να διασύρονται -λενε- επιφανείς εργοδότες που συντηρούν εκατοντάδες εργαζόμενους στους ομίλους που διαθέτουν. Μα οι εργαζόμενοι είναι ο μοχλός πιεσης των εργοδοτών στην εκάστοτε εξουσία για μπορούν να αναλαμβάνουν κατ αποκλειστικότητα δημόσια εργα και μεγάλες κατασκευές.
Μήπως δεν το γνωρίζουν αυτο? Αν είναι δυνατόν... Αφού το ιστολόγιο για κάτι τέτοιες περιπτωσεις το χρησιμοποιούν σαν πολιορκητικό κριό για να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους εναντίον των αντιπάλων των εργοδοτών τους. Όπως οι αδίστακτοι νονοί του υποκόσμου, σαν αυτούς που έρχονται και σου λένε: αμα δεν κάνεις το μαλάκα θα το πληρώσεις πολύ ακριβά, εκβιάζουν, απειλούν και χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης το παράδειγμα της κυρίας Γιάννας.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: "μην αντιδράτε στις απολύσεις γιατί δεν μας κοστίζει τίποτα να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας και να σας διαλύσουμε εντελώς"!!! Έτσι κι αλλιώς οι αυλικοί των εργοδοτών θα παραμείνουν στη δούλεψή τους σε μια άλλη επιχείρηση. Όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας μπορούμε να δούμε πολλούς τέτοιους υποτακτικούς και αυλοκόλακες έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να δικαιολογήσουν στα αφεντικα το μισθό τους.
Τους εκπλήσει το 6ωρο εργασίας των εσωτερικών συντακτών όταν όπως λένε οι άλλοι εργαζόμενοι δουλεύουν 10 και 12 ώρες καθημερινά. Με ύπουλο τρόπο προσπαθούν να βάλουν χέρι στα κεκτημένα χρόνων καθώς το συγκεκριμένο ώράριο ισχύει πολλά χρόνια πριν αποφοιτήσουν απο το σχολείο οι σημερινοι τιμητές των εργοδοτών οι οποιοι σε τελική ανάλυση δεν διαφέρουν ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ απο τον υποτακτικό Σόμπολο που προσπαθεί να τα χει με τους εργοδότες τους καλά.
Προφανώς δημιουργούν γόνιμο έδαφος για να καθιερώσουν 12ωρη εργασία με αμοιβή ανειδίκευτου εργάτη ή συμβασιούχου οδοκαθαριστή. Θέλουν να δημοσιοποιήσουμε τις μηνιαιές αποδοχές τους για να δει ο κόσμος και να κρίνει πιο σωστά αυτούς που γράφουν τους εκβιασμούς και τις απειλες? Είναι πολύ εύκολο να γίνει....
Ας προσφύγουν τα αφεντικά των εκβιαστών στη Δικαιοσύνη για να κηρύξουν παράνομη την απεργία. Εμείς θα είμαστε όλοι εκεί για να διακδικήσουμε με νύχια και με δόντια το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην εργασία . Όσο για τις επειλές του τύπου The Game is Over ένα να θυμάστε: όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
Τίποτα δεν τελείωσε τώρα αρχίζουν όλα
μια και ο Δεκέμβρης μας εμπνέει για αγώνες ενάντια σε πουλημένα καθάρματα και διαπλεκόμενους εργοδότες. Δεν φαντάζεστε πόση δύναμη κρύβει μέσα του εκείνος που δεν έχει δουλειά, δεν έχει να πληρώσει το νοικι δεν έχει να φάει. Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.... Για να δούμε λοιπόν ποιός θα κάνει πρώτος πίσω...
Πηγή:anergoidimosiografoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς