7 Ιαν 2010

Εγραψε για τη Μαφία.Τον δολοφόνησαν


Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καλούν της αρχές της Βουλγαρίας να διεξάγουν έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Μπόρις Νικόλοβ Τσανκόβ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς στην βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια.

«Απαιτούμε να γίνει έρευνα για αυτή τη στυγνή δολοφονία που έγινε μέρα μεσημέρι», δήλωσε ο Αϊνταν Γουάιτ, Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ και συνέχισε: «ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει αστυνομική προστασία επειδή φοβόταν για τη ζωή του, την ασφάλεια της οικογένειάς του και των συνεργατών του, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Ο Τσανκόβ είχε δημοσιεύσει μόλις ένα μήνα πριν, ένα βιβλίο για τη Μαφία στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές και για το λόγο αυτό είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. Το 2004, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε γλιτώσει από μια άλλη απόπειρα εναντίον της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση κατευθυνόταν για να συναντήσει τον δικηγόρο του στην Σόφια, συνοδευόμενος από δύο σωματοφύλακες. Ο θάνατος του δημοσιογράφου ήταν ακαριαίος, ενώ οι δύο σωματοφύλακες τραυματίστηκαν και οι υπεύθυνοι της επίθεσης κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς