29 Ιουλ 2010

Ωρε τί μας λές μπάρμπα Χρήστο...

Την ώρα που οι- ελάχιστοι- παρόντες (παραλίγο να γράφαμε...επιζώντες) απο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ασχολούνταν με τεράστιας σημασίας, για το Σωματείο, θέματα (Τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας η Νταουντάκη και ο Νταβανέλος, τήν προσφυγή του ΔΣΑ κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης η Μαγιάση και τη διασφάλιση των αποθεματικών της ΕΣΗΕΑ ο Κουμπιάς), ο (γνωστός και απο άλλες δημόσιες πράξεις του) Κυρίτσης έστειλε επιστολή με την οποία ...ζητάει να ασχοληθεί το ΔΣ με την "ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση" στο Εθνος και την Απογευματινή. Καλά το διαβάσατε. Μιλάει για αυτά τα προβλήματα που (και) εξ αιτίας του δεν συζητήθηκαν στο συμβούλιο της Τρίτης ..Ωρε τί μας λές;΄Και προτείνει αυτά που ο πρόεδρός του ΔΕΝ έκανε πρίν φύγει για διακοπές. Ωρε τί μας λές δίς...



Αθήνα, 29 Ιουλίου 2010
Κυρία Πρόεδρε,
Κύριοι Σύμβουλοι,

Ανησυχητική έως επικίνδυνη εμφανίζεται η κατάσταση στο «ΕΘΝΟΣ» και την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα των εκπροσώπων των εργαζομένων προς την ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι ζητούν την παρέμβασή μας προς την ιδιοκτησία των δύο (2) εφημερίδων για την αποτροπή αντεργατικών μέτρων.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
Άμεση επίσκεψη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 ή την επόμενη εβδομάδα σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί από κοινού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εφ’ ενός και συνάντηση με την ιδιοκτησία των δύο (2) εφημερίδων αφ’ ετέρου. Οι αρνητικές εξελίξεις εκεί διαδέχονται η μία την άλλη και η παρέμβασή μας κρίνεται επιβεβλημένη.

Συναδελφικά
Χρήστος Δ. Κυρίτσης


Αμεση και πολύ σκληρή ήταν η απάντηση του υπόλοιπου συμβουλίου στο απίστευτο θράσος αυτού του "κυρίου" που για να...ξεκαρφωθεί και ταυτόχρονα να...καρφώσει έστειλε πρωτοκολλημένη την υποκριτική επιστολή, προφανώς για να τήν διοχετεύσει σε φιλικές στήλες (όπως κάνει συνήθως). Με, επίσης πρωτοκολλημένη, επιστολή που υπογράφουν η αντιπρόεδρος Νανά Νταουντάκη και ο Γεν. Γραμματέας Αντώνης Νταβανέλος βάζουν τον ...κατεργάρη στον πάγκο του


Προς
το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
κ. Χρήστο Κυρίτση

Αγαπητέ κ. Κυρίτση,
Δεν αντιλαμβανόμαστε το νόημα της επιστολής σας προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της 29/7/10.
Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. δεν συζητούν – και κυρίως δεν αποφασίζουν – δι’ αλληλογραφίας, αλλά διά ζώσης και κυρίως εν συνεδριάσει.


Σας θυμίζουμε ότι κρίσιμες υποχρεώσεις του Δ.Σ. – μεταξύ των οποίων οι εγγραφές, η παρέμβαση στο Έθνος κ.λπ. – έμειναν σε εκκρεμότητα λόγω της έλλειψης απαρτίας στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης Τρίτης. Παρόντες σε αυτήν τη συνεδρίαση ήταν οι Ν. Νταουντάκη, Εν. Μαγιάση, Φ. Πετραλιά, Δ. Κουμπιάς και Αντ. Νταβανέλλος.


Το κενό που δημιουργείται δεν καλύπτεται από επιστολές και μάλιστα πρωτοκολλημένες. Σημειώνουμε επίσης ότι τόσο χθες (Τετάρτη) όσο και σήμερα, οι υπογράφοντες ήμασταν για πολλές ώρες στα καθήκοντά μας στην έδρα της ΕΣΗΕΑ και κατά συνέπεια θα μπορούσαμε να ακούσουμε και να συζητήσουμε συναδελφικά τις όποιες προτάσεις σας.

Μετά τιμής,
Η Α’ Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νανά Νταουντάκη Αντώνης Νταβανέλλος

2 σχόλια:

  1. Συνδικαλιστική θερμοπληξία από Κυρίτση. Τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KOYΪΖ:
    O Σόμπολος τού έδωσε μάσκα, ο Τσαλαπάτης τού χάρισε βατραχοπέδιλα και με πρόσχημα συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για "Έθνος" κι "Απογευματινή" θα θέσει θέμα για μαγιώ, ψαροντούφεκο και... πάμπερς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς