12 Φεβ 2010

«Ψαλίδι» από …ψηλά στα έντυπα του Μπόμπολα

Αναταράξεις προκαλεί η επιμονή της οικογένειας Μπόμπολα, κυρίως δε του πατέρα Γιώργου Μπόμπολα, για περικοπές δαπανών σε όλα τα έντυπα του Ομίλου, με αρχή τη μείωση των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών στον «Πήγασο», τόσο στο διοικητικό όσο και το δημοσιογραφικό τμήμα.
Η πρόσκληση αποδοχής της μείωσης έχει διατυπωθεί εδώ και 2 μήνες ωστόσο κανείς δεν είχε απαντήσει με σαφήνεια ότι την αποδέχεται ή όχι.
Ωστόσο, ο Δημήτρης Δουρής, διευθυντής σύνταξης του «Έθνους της Κυριακής» είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του επ' αυτού ανοιχτά. Όσο για τα υπόλοιπα στελέχη των 10.000 ευρώ και 7.000 ευρώ σιγομουρμούριζαν διαμαρτυρόμενα για την πρόθεση του εκδότη όταν όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά «επενδύει τόσα χρήματα στο ‘Πρώτο Θέμα’ και μάλιστα όταν υπάρχει και ζεστό χρήμα από τον Πέτρο Κυριακίδη της ΝΕΠ Εκδοτική που έχει εξαγοράσει το 12% της Πήγασος».

Την περασμένη Δευτέρα ο Γιώργος Μπόμπολας κάλεσε δύο υψηλόβαθμα στελέχη των 10.000 ευρώ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Δημήτρης Δουρής, για να ζητήσει μείωση 15%, δηλαδή αποδοχές κουτσουρεμένες κατά 1.500 ευρώ. Ο Δ. Δουρής δεν το δέχθηκε, μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις δύο ημερών, με την εκδοτική αρχή να βάζει νερό στο κρασί της και να κάνει ένα σκόντο στην έκπτωση που ζητούσε. Όμως ο Δ. Δουρής θεώρησε το αίτημα θέμα αξιοπρέπειας και αποχώρησε εν ειρήνη, μάλλον προς κυριακάτικο φύλλο δεξιού χώρου.

Στη συνέχεια ο Γ. Μπόμπολας προχώρησε σε διαδοχικές συναντήσεις κατά μόνας με τα υψηλόβαθμα στελέχη του «Έθνους», της «Ημερησίας», της «Goal», του «Sentra» και των περιοδικών, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα και παχυλά αμειβόμενα στελέχη από το εμπορικό τμήμα.

Αντίστοιχες προσπάθειες έχει καταβάλει ο Φώτης, υιός Μπόμπολα στο «Πρώτο Θέμα». Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για τα δημοσιεύματα και τις έμμεσες μπηχτές του Θέμου Αναστασιάδη στη στήλη "Media για PHD" ότι «εκτός από τα διαζύγια των λαμπερών προσώπων υπάρχουν και τα διαζύγια στα media». Το καρφί θεωρήθηκε έμμεση απειλή προς τον βασικό μέτοχο της εφημερίδας, όμως φαίνεται ότι οι περικοπές είναι η κορυφή του παγόβουνου, όταν οι μεγαλύτερες υπόγειες κόντρες γίνονται για τη “γραμμή” της εφημεριδας, ιδίως μάλιστα για τον τρόπο μεταχείρισης των κυβερνητικών στελεχών -όπως επί παραδείγματι της κ.Μπιρμπίλη- και δεν φαίνεται στον ορίζοντα τρόπος να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Το ενδεχόμενο διαζυγίου είναι βέβαιο ότι στην παρούσα φάση δεν συμφέρει κανέναν. Η εφημερίδα δεν μπορεί να έχει την ίδια απόδοση χωρίς το βασικό της κορμό και τις υπογραφές της συντακτικής ομάδας, που πάντως θα ακολουθούσε ακόμα και στην …κόλαση τον Θ. Αναστασιάδη. Ούτε ωστόσο και χωρίς τη ραχοκοκαλιά και πυλώνα στήριξης (οικονομικής) του Φώτη Μπόμπολα που, κακά τα ψέματα, αποτελεί την εγγύηση στην αγορά δικαιωμάτων σε επίπεδο προσφορών της εφημερίδας.
πηγή:NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς