11 Φεβ 2010

Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Διερευνητική ήταν η πρώτη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ για συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΠΗΤ. Αν και δεν κατέστη εφικτή σε αυτή την συνεδρίαση η συγκρότηση προεδρείου, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και ξεκαθάρισαν οι όροι συνεργασίας που θέτουν οι 4 παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη διοίκηση της Ένωσης. Παραθέτουμε τις απόψεις με τη σειρά που εκφράστηκαν στο Δ.Σ.:



Θέμης Μπερεδήμας (Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων): Αναλογικό δημοκρατικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία και πλαίσιο αρχών, ερμηνεύοντας όπως είπε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και τη βούληση του σώματος.



Γιάννης Πλαχούρης (Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων): Η σαφής ισοδυναμία σχεδόν όλων των παρατάξεων, με πολύ μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ τους είναι σαφής εντολή για συνεργασίες. Είμαστε πρόθυμοι, είπε, να στηρίξουμε συνεργασίες οι οποίες έχουν δοκιμαστεί με αγώνες μέσα στην Ένωση, στους χώρους δουλειάς και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεργασίες που έχουν κτιστεί με κοινές δράσεις, ομοψυχία, ήθος και δεσμεύσεις απέναντι στους συναδέλφους. Όχι αναλογικό προεδρείο, ("όπου συστάθηκε τέτοιο μόρφωμα, δεν κατάφερε να προχωρήσει δράσεις και να φέρει αποτελέσματα και έχει γίνει τροχοπέδη στις λειτουργίες των συνδικαλιστικών Ενώσεων").



Χρήστος Πραμαντιώτης (Παρατύπως): Δεν αποκλείει το αναλογικό προεδρείο, αν και το θεωρεί ακατάλληλο στις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και κρίνει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει πιο εύκολα ένα προγραμματικό προεδρείο. Δήλωσε όμως μια βασική διαφωνία για θέσεις που έχουν διατυπωθεί δημόσια από τις άλλες παρατάξεις, όπως π.χ. για τη σύσταση μιας πανελλαδικής Ένωσης Συντακτών, θεωρώντας ότι απομακρύνει την σύσταση Συνδικάτου Τύπου. Σε αυτό το θέμα οι άλλες παρατάξεις, αντίθετα, θεωρούν ότι μία πανελλαδική ένωση όλων των δημοσιογράφων διευκολύνει την ίδρυση του Συνδικάτου.



Κική Τριανταφύλλη (Δημοσιογραφική Ανανέωση): Μπορούμε να συνεργαστούμε σε ένα πλαίσιο αρχών και σε μια βάση σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί στην ΕΣΠΗΤ, ψάχνοντας να βρούμε τα σημεία σύγκλισης πριν προχωρήσουμε σε προτάσεις για σύσταση προεδρείου που θα αποτυπώνει την εντολή των μελών της Ένωσης για νέο ξεκίνημα. Όχι αναλογικό προεδρείο ("δεν λειτουργεί").



Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς