3 Μαρ 2010

Η κρίση "χτύπησε" και το ΒΒC - τα συνδικάτα προειδοποιουν με απεργίες

Άνευ προηγουμένου μέτρα για τη μείωση του κόστους ανακοίνωσε το BBC, με πιο χαρακτηριστικά το κλείσιμο δύο ραδιοσταθμών και τη συρρίκνωση της ιστοσελίδας του, έπειτα από επικρίσεις που δέχτηκε από ορισμένα αντίπαλα μέσα, αλλά και από βουλευτές ότι σε μία εποχή που τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης μειώνουν τις δαπάνες τους, εκείνο προχώρησε σε ανοίγματα που δεν ήταν απαραίτητα.


Μάλιστα ο Τζέιμς Μέρντοχ, που θεωρείται διάδοχος της αυτοκρατορίας του πατέρα του- του Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει χαρακτηρίσει το εύρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας ως "ανατριχιαστικό".

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν θεωρούνται ως ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Βρετανίας. "Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας των ραδιοφωνικών δικτύων BBC 6 MUSIC, και του δικτύου ASIAN, στο τέλος του 2011. Επίσης όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, από το 2013 θα μειωθεί κατά 25% το κόστος της ιντερνετικής υπηρεσίας- BBC-Online. Θα γίνουν επίσης περικοπές στα ποσά που δίνονται για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών συναντήσεων και οι αποστολές στο εξωτερικό.

Το σχέδιο λιτότητας καταδίκασαν τα συνδικάτα και προειδοποίησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που επιχειρηθούν απολύσεις προσωπικού.

Το BBC έχει ετήσιο ποσοστό επιχορήγησης από το βρετανικό κράτος ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
πηγή: NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς