26 Νοε 2010

Χαρτιά απο... τα δέντρα που φύτεψε μοιράζει ο όμιλος Αλαφούζου


Μέλη των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των Σωματείων ΜΜΕ του Διασωματειακού κατέβηκαν σήμερα το απόγευμα στον ΣΚΑΪ προκειμένου να συναντήσουν εργαζόμενους που τίς τελευταίες ημέρες δέχονται τρομακτικές πιέσεις μέσα σε κλίμα εκφοβισμού προκειμένου να υπογράψουν οτι δέχονται (μόνοι, "εθελοντικά" και γιατί όχι με... χαρά προκειμένου να μήν χάσουν τη δουλειά τους) την μείωση των μισθών τους και τήν κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας τους.

Αφού πέρασαν τον συνήθη έλεγχο "τελωνείου" και το... φέις κοντρόλ, βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τούς σεκιουριτάδες που με...άνωθεν εντολές επέμεναν να τους οδηγήσουν στον 6ο όροφο οπου και το γραφείο του τσίφ Παναγόπουλου.
-Μα δεν θέλουμε να πάμε στον κύριο Παναγόπουλο, στους συναδέλφους μας θέλουμε να πάμε, διαμαρτυρήθηκαν οι συνδικαλιστές.
-Εμας μας είπαν ότι θα ανέβετε στον 6ο επέμεναν οι σεκιουριτάδες.
-Πώς; Με χειροπέδες; ρώτησαν με χιούμορ οι συνδικαλιστές. Αφού δεν θέλουμε.

Δύο απο αυτους ( η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη και ο γεν. γραμματέας Αντ. Νταβανέλος) που είχαν προλάβει να ανεβούν στον 2ο όροφο βρέθηκαν μπροστά σε άλλους σεκιουριτάδες που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να πάνε στήν αίθουσα οπου υπήρχε συνέλευση δημοσιογράφων. Κι εκεί πιά, οι συνδικαλιστές έχασαν το χιούμορ τους: Εμείς θα πάμε στους συναδέλφους μας, όπως έχουμε δικαίωμα απο το νόμο, και εσείς αν επιμένετε φέρτε εισαγγελέα να μας διώξει, είπαν. Και πήγαν. Μίλησαν, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους, απάντησαν στίς ερωτήσεις τους.

Στήν αίθουσα τής συνέλευσης τους ακολούθησαν κάποιοι σεκιουριτάδες οι οποίοι, όμως, αναγκάστηκαν να αποχωρίσουν με απαίτηση εργαζόμενων.

-"Τι θα γίνει τώρα, θα φωνάζετε αστυνομία να μας βγάλει έξω" ρώτησαν αργότερα τον κ. Παναγόπουλο που έσπευσε στήν αυλή του κτιρίου να συναντήσει τους συνδικαλιστές ως...εργαζόμενος και αυτός, οπως είπε.

-"Μα δεν υπήρχε συνέλευση" ...είπε ο εργαζόμενος "συνδικαλιστής" και Διευθύνων Σύμβουλος.
Πολλά ταλέντα μαζεμένα,κύριε σύμβουλε. Σιγά. Θα πάθετε υπερκόπωση...

Λίγο αργότερα, οταν έφυγαν οι συνδικαλιστές, ο "εργαζόμενος" κ. Παναγόπουλος, μαζί με τον άλλο "εργαζόμενο" κ. Πορτοσάλτε, στρίμωξαν συνάδελφο σε ένα γραφείο και άρχισαν τον...διάλογο, όπως τον εννοούν αυτοί, βέβαια.

Τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων, που έχουν εργαζόμενους μέλη τους στον Σκάι, με ανακοίνωσή τους καταγγέλουν τον όμιλο Αλαφούζου για "παρεμπόδιση συνδικαλιστικού δικαιώματος, μετά από οδηγίες των διευθυντικών στελεχών", για "παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και για καινοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές στο χώρο του Τύπου" και εκφράζουν την ανησυχία τους για "τις απόπειρες τρομοκράτησης συναδέλφων, που δεν αποδέχονται την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας του ΣΚΑΙ, για καταστρατήγηση των ΣΣΕ και μείωση μισθών". Και καταλήγουν:

"Παρακολουθούμε τη στροφή σε αυταρχικές πρακτικές, που αποδεικνύει ότι η Διοίκηση του εν λόγω Ομίλου, έχει πλήρη επίγνωση του αντεργατικού περιεχομένου των προτάσεων και των παρεμβάσεών της. Προειδοποιούμε, ότι οι προσπάθειες αυτές είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και καλούμε τη Διοίκηση του ΣΚΑΙ να επανέλθει στο δρόμο του σεβασμού των ΣΣΕ και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων".

Σιγά που ίδρωσε το αυτί των "εργαζόμενων" διευθυντών. Τελείως δημοκρατικά, γενίκευσαν τις πιέσεις με ένα νέο χαρτί... Τόσα δέντρα φύτεψαν, δεν έχουν δικαίωμα να ξοδέψουν και λίγο χαρτί για πάρτι τους;
ΝΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς