22 Νοε 2010

Μειώσεις μισθών και -πονηρά- κατάργηση της ΣΣΕ στον όμιλο Αλαφούζου


Μείωση μισθών σε όλους κατά 10% και φαλκίδευση της εργασίας του Σαββάτου και της Κυριακής ως ...μέτρα σωτηρίας, ανακοινώθηκαν (και) στους δημοσιογράφους του Ομίλου Αλαφούζου σήμερα το απόγευμα. Ταυτόχρονα, γνωστά για τίς αντεργατικές θέσεις τους στελέχη ( όπως π.χ. ο Πορτοσάλτε η ο Παναγόπουλος- ναι ο γνωστός απο την ΕΡΤ) δήλωσαν στους εργαζόμενους οτι θα υπογράψουν, με ατομική σύμβαση, οτι συμφωνούν στίς περικοπές. Ετσι, απλά και πονηρά αποφάσισαν κατάργηση των ΣΣΕ και περίμεναν απο τους εργαζόμενους να υπογράψουν μόνοι την καταδίκη τους.

Αυτή τη φορά, τα αντανακλαστικά της ΕΣΗΕΑ ήταν γρήγορα. Συγκλίθηκε για τίς 9 μμ έκτακτο Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν και τα 11 μέλη του ΔΣ καθώς και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι. Γύρω στίς 11μμ εκδόθηκε ανακοίνωση ενώ εστάλη και γραπτό τελεσίγραφο πρός τον εργοδότη Γ. Αλαφούζο. Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει το Διασωματειακό, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη των τεσσάρων Σωματείων που εμπλέκονται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ)προκειμένου να αποφασίσουν για την κοινή τους δράση. Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ :
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.
2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ είναι η ΕΣΗΕΑ.

3. Το Δ.Σ. καλεί ιδιαιτέρως τα διευθυντικά στελέχη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους σχετικά με τις διαβόητες «ατομικές συμβάσεις» υπογραμμίζοντας ομοφώνως ότι θα θεωρήσει κάθε τέτοια ενέργεια ως ασύμβατη με την έννοια του μέλους της Ένωσης.

4. Το Δ.Σ. συγκαλεί επειγόντως αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου τη Διασωματειακή Επιτροπή. Σε συνεργασία με τα σωματεία των άλλων εργαζομένων, θα συγκαλέσει αμέσως Γενική Συνέλευση των συναδέλφων στον Όμιλο Αλαφούζου.

Στην αυριανή συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών ΣΣΕ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς