26 Νοε 2010

Οι εκδότες και οι διευθυντές μίλησαν, σειρά μας τώρα



Οι κινήσεις είναι σαρωτικές. Η μια μετά την άλλη εκδοτική ή τηλεοπτική επιχείρηση ξεκινά την επίθεση εναντίον των εργασιακών σχέσεων.

Η μία (ΣΚΑΙ) το κάνει με άγριο τρόπο, βάζει τη διεύθυνση να τρίξει τα δόντια στους εργαζόμενους ζητώντας εδώ και τώρα να υπογράψουν τη μείωση του μισθού τους. Με ωμό εκβιασμό ή υπογράφετε ή απολύεστε. Στην ψύχρα και χωρίς κουβέντα για το ποιοί ευθύνονται που υπάρχουν ζημιές και ποιοί παράγουν και κρατάνε το ραδιοφωνικό μαγαζί στην πρώτη θέση.

Η άλλη (ΔΟΛ) κλείνει το ημερήσιο φύλλο και εντέχνως βάζει μπροστά τους "κολλητούς" να κάνουν ανωνύμως πρόταση για μείωση των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα για μείωση κατά 10%. Ο εκβιασμός υπάρχει κι εδώ. Ή δέχεστε μείωση ή θα γίνουν απολύσεις. Αλλά όταν φθάνει κάποιος στο δια ταύτα, πόσα δηλαδή θα κερδίσει το μαγαζί από τις μειώσεις μισθών, βγαίνει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ μόλις. Όταν τα ίδια άτομα λένε πως τα 20 εκατ. ζημιές πρέπει να γίνουν 5. Άρα πολύ σύντομα και ανεξάρτητα από τις μειώσεις θα γίνουν και απολύσεις. Και την ίδια τη στιγμή ο ίδιος αυτός ζημιογόνος οργανισμός φέρνει καινούργιο κόσμο αλλά και μεταγραφές δίνοντας περισσότερα λεφτά.

Η τρίτη (Πήγασος) ακολουθεί άλλη τακτική. Ενοποιεί τα τμήματα και καλεί προσωπικά ορισμένους εργαζόμενους να υπογράψουν μείωση ως και 30% στους μισθούς τους. Παράλληλα σέρνεται το σενάριο των ζημιών, των χρεών, των απολύσεων, των λουκέτων.

Όποια τακτική κι αν ακολουθείται είναι φανερό πως δεν πρόκειται για τις ζημιές στα media. Σόρρυ δεν τις δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αυτές τι ζημιές. Αντιθέτως πολλές φορές όταν τολμούσαν να πουν τη γνώμη τους για επιλογές της διεύθυνσης και της ιδιοκτησίας, τους βάζανε χοντρό χέρι. Ούτε οι εργαζόμενοι είχαν μερίδιο από τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων. Σε αντίθεση με τους ίδιους τους ιδιοκτήτες που δυνάμωσαν ως παράγοντες της 4ης εξουσίας και ορισμένα μεγαλοστελέχη που απέκτησαν περιουσίες που χωράνε στα τεράστια οικόπεδα τους στα βόρεια προάστια, τη Μύκονο και στα νερά των πισινών στις βίλες τους.Όπως και τότε οι ίδιοι άνθρωποι που βύθισαν τα media σε ανυποληψία και ζημιές δεν άκουγαν τους εργαζόμενους, έτσι και τώρα με πιο σκληρό, με τροϊκανό τρόπο, με το μανδύα του Δ.Ν.Τ και της κρίσης, θέλουν να "σκοτώσουν" το εργατικό τους δυναμικό.Αφού προηγουμένως έχουν "σκοτώσει" το περιεχόμενο των εφημερίδων τους, βουτηγμένοι στο σύστημα διαπλοκής και δημοσίων σχέσεων που επέβαλλαν.
πηγή:greektv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς