25 Ιουν 2011

Ένας μήνας στην Πλατεία...

Πριν ένα μήνα περίπου, έγινε ένα κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας να βγουν στις πλατείες. Καλέσαμε το κόσμο να κάνει μια (επ)ανάσταση, να δηλώσει την αγανάκτησή του, την απογοήτευσή του και να πεί ότι δεν πάει άλλο! Στο κάλεσμα αυτό ο κόσμος ανταποκρίθηκε και την τετάρτη 25 Μαΐου οι πλατείες γέμισαν.

Εκεί ο κόσμος ήταν χαρούμενος με όλο αυτό που συνέβαινε αλλα κ γεμάτος προσδοκίες. Άκουσα διάφορα... άλλοι ήθελαν τεράστια ηχεία κ μουσική από djs, συναυλίες κλπ και άλλοι δράσεις του τύπου "πότε θα πάμε να τα διαλύσουμε όλα?". Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσεις τόσο διαφορετικές προσδοκίες και για αυτό προτείναμε σε όλους να αυτοοργανωθούν. Κ έτσι κ έγινε... άρχισαν τα πηγαδάκια και η αυτοοργάνωση κ το θέμα "πλατεία" άρχισε να παίρνει τη δική του ιδιαίτερη μορφή.

Κάπου εδώ λοιπόν είναι που άρχισαν οι κρίσεις, οι επικρίσεις αλλά και οι ζυμώσεις. Δηλώσεις και χαρακτηρισμοί από κόμματα αλλά κ από ομάδες ατόμων διάφορων χώρων, είχαν την τιμητική τους καθημερινά. Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις στα "πηγαδάκια" ήταν το ωραίο της υπόθεσης για μένα. Είναι πολύ θετικό να βλέπεις τον κόσμο να αφυπνίζετε και να προβληματίζετε για τις εξελίξεις που τον αφορούν κ επηρεάζουν τη ζωή του! Έγιναν και κάποια καλλιτεχνικά δρώμενα... λίγα βέβαια αφού δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για περισσότερα.

Οι οργανωμένοι τώρα κάποιων χώρων, δέν άλλαξαν όυτε κ τώρα την τακτική τους. Νόμιζαν κ νομίζουν ότι η "πλατεία" θα ακολουθήσει κόκκινες, μπλέ, πράσινες, ή κίτρινες συνταγές. ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ! Γιατί ο κόσμος στην πλατεία συγκεντρώθηκε γιατί δε θέλει πλέον άλλες τέτοιες συνταγές. Έχει αξιολογήσει τα αποτελέσματά τους εδώ κ χρόνια. Αυτοι λοιπόν οι "οργανωμένοι" και οι "συνταγές" τους, εκτός του ότι έδιωξαν μιά μερίδα κόσμου από την πλατεία, κάνουν κ κακό στους χώρους τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει... "τους ψήφιζα αλλά δεν τους ξαναψηφίζω με τίποτα" κ άλλες παρόμοιες και πιο βαριές εκφράσεις. Οπότε τους εύχομαι "καλά μυαλά"! Αυτά βέβαια δε δίνουν άλλοθι σε αυτούς που ήρθαν μια φορά πλατεία κ αυτό ήταν όλο... γιατί αν ήταν και αυτοί εκεί, ο χώρος θα ήταν περιορισμένος για τους οργανωμένους και η "φωνή της πλατείας" πολύ πιο δυνατή.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω...
..τη νεαρή μητέρα που κατέβαινε και κατεβαίνει πλατεία με τα παιδιά της στα καροτσάκια και πρότεινε να είμαστε εκεί κάθε μέρα...
..την ηλικιωμένη γιαγιά στο μπαλκόνι που υποβασταζόμενοι από τα παιδιά της μας έδινε της ευχές της στη μηχανοκίνητη πορεία...
..όλους όσους συνεργάστηκαν (admin k μή) και συμμετείχαν για να έχουμε όλο αυτό το αποτέλεσμα...
ΑΛΛΑ και να ζητήσω συγνώμη για τα όποια λάθη έγιναν. Θα ήμουν δε ιδιαίτερα ευχαριστημένος αν ερχόσασταν πλατεία, κουβεντιάζαμε τα λάθη μας και μαζί σας τα διορθώναμε.
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να καταφέρει η πλατεία... το σίγουρο είναι ότι αν περάσει το μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τις περαιτέρω δράσεις της.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε τις απόψεις μου και θα σας παρακαλέσω αν κάποιους σας εκφράζουν να τις διαδώσετε (δε χρειάζεται να αναφέρετε εμένα) για να τις σκεφτούν και άλλοι.
Ilias K
πηγη:mediasoup

1 σχόλιο:

Η γνώμη σας μετράει για μάς