21 Ιουν 2011

Ποινές σε EXTRA CHANNEL και REAL FM απο το ΕΣΡ

Σύσταση επιβλήθηκε στον επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra Channel», στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έπειτα από επιστολή του Ακη Τσοχατζόπουλου για την εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», που προβλήθηκε στις 22 και 24/2/2011. Όπως είχε καταγγελθεί, στη συγκεκριμένη εκπομπή ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού προέτρεπε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην βουλευτή. Ο κ. Λασκαρίδης υπενθύμισε ότι το ΕΣΡ με παλαιότερη απόφασή του είχε επιβάλει πρόστιμο 80.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ίδια εκπομπή για ανάλογη υπόθεση, σε μεταγενέστερο χρόνο προβολής, με την προτροπή διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Μειοψήφησαν οι Γιώργος Στεφανάκης και Κωνσταντίνος Αποστολάς, οι οποίοι πρότειναν να μπει η υπόθεση στο αρχείο ενώ η Εύη Δεμίρη, πρότεινε να επιβληθεί το ίδιο πρόστιμο, των 80.000 ευρώ.
Επίσης, πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Real Fm και στην εκπομπή των Γιώργου Λιάγκα και Ελεάννας Τρυφίδου στις 2-3/2/11, έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, για απρέπεια λόγου, συμπεριφοράς και κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, ύστερα από σχολιασμό των παρουσιαστών της εκπομπής ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ομοφυλόφιλος. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Δύο άλλες καταγγελίες αποφασίστηκε να μπούν στο αρχείο. Η μία προερχόταν από τηλεθεατή και αφορουσε την τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» του σταθμού Mega για προβολή χορηγού κατά τη διακοπή του προγράμματος για διαφημίσεις. Η δεύτερη από το ΛΑΟΣ για «εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας» στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στις 12/4/2011 ύστερα από διευκρινιστικό σχόλιο και παραδοχή του λάθους από τον ίδιο τον παρουσιαστή της εκπομπής Λάκη Λαζόπουλου σε μεταγενέστερη εκπομπή. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Στο αρχείο μπήκε, επίσης, η καταγγελία ιδιώτη για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή «Εδώ και τώρα» στις 8/10/10 για καταπάτηση τεκμηρίου αθωότητας σε υπόθεση ασέλγειας 12χρονου από άγνωστο πρόσωπο, καθώς δεν προέκυπτε στην εκπομπή αποκάλυψη ταυτότητας του προσώπου.


Τέλος, στο σταθμό «EΝΑ Channel» του νομού Καβάλας επιβλήθηκε και πάλι το ίδιο πρόστιμο των 50.000 ευρώ και οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού «Call for Cash». Ο σταθμός είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς