7 Νοε 2011

Ημερίδα της ΠΟΕΣΥ για τα δημοτικά και κρατικά ΜΜΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά την ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου -που μετατρέπει σε κρατικούς υπαλλήλους τους δημοσιογράφους στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και δρομολογεί συρρίκνωση της ΕΡΤ (λουκέτο ΕΤ1 και του περιοδικού “Ραδιοτηλεόραση”, συγχωνεύσεις περιφερειακών σταθμών και το κλείσιμο του Ρ/Σ “958FM Θεσσαλονίκη”)- αποφάσισε τη διοργάνωση ημερίδας με το παραπάνω θέμα.


Στην ημερίδα συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές δημοσιογράφοι από Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης της Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας. Θα γίνουν παρεμβάσεις από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ΕΡΤ καθώς και πανεπιστημιακούς, αλλά και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων που αποκλείονται από τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
--Η ημερίδα θα ξεκινήσει με συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετέχουν οι πρόεδροι των Ενώσεων Μελών της Π.Ο.Ε.ΣΥ και οι Jim Boumelha, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Patrick Kamenka, Μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, εργαζόμενος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Fernado Valdez εκπρόσωπος του Πορτογαλικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων.
--Στη δεύτερη ενότητα θα συζητηθεί το θέμα: “Οι εξελίξεις στα Δημόσια Μέσα ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ & Δημοτικά Ρ/Σ” . Σ΄αυτήν, εκτός απο τους δημοσιογράφους σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν και απο τους : Γιώργο Πλειό, Πρόεδρο τμήματος ΜΜΕ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάκη Παπαστάθη, Σκηνοθέτη της εκπομπής “Παρασκήνιο”, Γιάννη Πετρίδη, Μουσικό Παραγωγό ΕΡΑ, Ροδόλφο Μορώνη, πρώην Πρόεδρο-Διευθυντή ΙΟΜ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Πρόεδρο ΠΟΣΠΕΡΤ, Χαράλαμπο Πουλόπουλο, Διευθυντή ΚΕΘΕΑ
και Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
--Στην τρίτη ενότητα θα συζητηθεί το θέμα “Δημόσια Ευρωπαϊκά Μέσα στην εποχή της κρίσης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς