6 Φεβ 2011

ΘΗΛΥΚΟΙ «ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ», ΕΝΩΘΕΙΤΕ

της Ελλης Ισμαηλίδου
Μια πρωτότυπη διαδικτυακή ομάδα έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία δύο χρόνια στο ελληνικό Διαδίκτυο.Και το όνομα αυτής,«Girl Geek Dinners»,το οποίο ελληνιστί αποδίδεται: «Δείπνα για γυναίκες...σπασίκλες»! Στόχος της να κινητοποιήσει και να ενημερώσει τις γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και Ιnternet,μέσα από μια χαλαρή και διασκεδαστική διαδικασία που θυμίζει ένα ανεπίσημο «δείπνο».Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε γυναίκες,ενώ οι άνδρες γίνονται δεκτοί μόνο αν συνοδεύονται από κάποια γυναίκα!
Τα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2005 στο Λονδίνο,όταν η κυρία Σάρα Μπλόου, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τεχνολογία,αντιλήφθηκε ότι ήταν συστηματικά η μοναδική γυναίκα στις εκδηλώσεις που αφορούσαν τέτοια θέματα. Απαυδισμένη από το γεγονός ότι έπρεπε διαρκώς να αποδεικνύει στους άλλους ότι είχε και αυτή...δικαίωμα στην τεχνολογία,αποφάσισε να ιδρύσει τα Girl Geek Dinners,ώστε να φέρει σε επαφή γυναίκες με παρόμοια ενδιαφέροντα.
Ο εν λόγω θεσμός μεταφέρθηκε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2008 από την κυρία Δέσποινα Μπακιρτζή, ειδική σε θέματα επικοινωνίας και μάρκετινγκ για προϊόντα τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 19 «δείπνα» κατά τα οποία έχουν μιλήσει αρκετές γυναίκες για τα καινοτόμα εγχειρήματα που ανέλαβαν σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και το Ιnternet:«Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ομιλήτριες μεταφέρουν όχι μόνο τον ενθουσιασμό αλλά και την εμπειρία τους, ενθαρρύνοντας έτσι και άλλες να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες. Μέλη του ακροατηρίου προχώρησαν στο να ξεκινήσουν τις δικές τους online επιχειρήσεις, χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς