19 Οκτ 2012

Γιατί θέλουν τα μπλοκάκια;



Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, πως τα περισσότερα μέτρα που παίρνονται τα τελευταία 2 χρόνια, όχι μονό δεν λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν περισσότερα και μεγαλύτερα. Όχι μόνο δεν εξοικονομούνται χρήματα, αλλά κατασπαταλώνται πολλαπλάσια κατά το δοκούν και ιδιοτελώς, απ τους ίδιους που στηρίζουν τα μέτρα στο όνομα του δήθεν εξορθολογισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «χρυσά μπλοκάκια» της ΕΡΤ που ξαναγύρισαν  από την κερκόπορτα  της ΓΔ Ραδιοφωνίας, για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούσε η απομάκρυνση των Συμβασιούχων Ο.Χ.

108.000 Ευρώ το χρόνο στοιχίζει ένας μουσικός παραγωγός για τις  2 ώρες πρόγραμμα που παρουσιάζει απευθείας 5 φορές την εβδομάδα, απ τα στούντιο της ΕΡΑ.

Όσο καλός και καταξιωμένος να είναι ο συγκεκριμένος, αυτό το ποσό είναι πρόκληση και σίγουρα δεν αντιστοιχεί ούτε στην ακροαματικότητα, ούτε στη διαφήμιση που ελκύει, ούτε στην κοινή λογική, που τόσο συχνά επικαλούνται για να κόψουν απ τους πολλούς και να χαρίσουν στους λίγους.

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο για 19 εκπομπές που εντάχθηκαν από τον Ιούνιο στο πρόγραμμα της ΓΔ Ραδιοφωνίας* με μπλοκάκια, ή ως εξωτερικές(!) ραδιοφωνικές παραγωγές.

25000 Ευρώ το εξάμηνο είναι το μέσο κόστος  ανά εκπομπή, 50000 το χρόνο.
Οι περισσότερες, αν όχι όλες θα μπορούσαν κάλλιστα, να παραχθούν χωρίς κανένα απολύτως κόστος, από το εναπομείναν δυναμικό.

Ένα εκατομμύριο ευρώ μοιράζεται  με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και με συνοπτικές διαδικασίες, σαν προϊόντα με ημερομηνία λήξης, απομακρύνονται άξιοι και παραγωγικοί συνάδελφοι που είχαν  την  ατυχία να προσληφθούν με καθεστώς ΣΟΧ. Αυτά τα χρήματα αρκούσαν για τη μισθοδοσία 100 περίπου Σ.Ο.Χ.

Κι αν αυτό το εκατομμυριάκι δίνεται αβασάνιστα μόνο από τη Δ/νση Ραδιοφωνίας για το Τρίτο, το Δεύτερο και το «ΚΟΣΜΟΣ», φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί, όταν η εξαίρεση(;) γίνει και πάλικανόνας.

Όλα τα μπλοκάκια όμως δεν είναι χρυσά, οπότε γιατί να μη τα θέλουν, και την ομηρία εξασφαλίζουν και εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων δημιουργούν.

Και το χειρότερο είναι, πως αν δεν αγωνιστούμε να σταματήσουμε αυτήν την κατρακύλα, συνάδελφοι που σε λίγο πρόκειται να απολυθούν, θα αναγκαστούν, αν είναι τυχεροί, να ξαναγυρίσουν με δελτίο.

Αυτό εκτός των άλλων εκμηδενίζει το εισόδημα τους με τη αύξηση της φορολόγησης ακόμα και στο 35% (ενιαίος συντελεστής), την αύξηση της παρακράτησης φόρου στο 25%, κατάργηση του αφορολόγητου, διατήρηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για όσους δουλεύουν σε έναν μόνο εργοδότη, επιβολή χαρατσιού 1.000 ευρώ για όλους, κι άλλα μνημονιακά παράλογα που μαγειρεύονται, από τους τροϊκανούς και τους υπηρέτες τους και έχουν μετατρέψει το μισό πληθυσμό σε φασίστες και τους υπόλοιπους σε ειρηνικούς αντικαθεστωτικούς που αργοπεθαίνουν.

*Τα στοιχεία είναι από τη Διαύγεια.

Πηγή: Γιώργος Παπαζαχαρίου-dimosiografoiert.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς