29 Μαρ 2010

Για να γίνουν τα όνειρα ζωή

UNHCR: Με την βοήθειά σας χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο ...

Μία όμορφη ιστορία, μίας νεαρής πρόσφυγα που κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.


Η Αμίνο είναι 14 χρονών και πρόκειται να κάνει το δεύτερο μεγάλο ταξίδι της ζωής της.

Το πρώτο ταξίδι δεν το θυμάται πια. Έγινε πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν ακόμη πολύ μικρούλα και, γαντζωμένη πάνω στη μητέρα της, εγκατέλειψε εσπευσμένα το σπίτι της σε ένα χωριό της Σομαλίας, το οποίο είχε καταστραφεί από τις ένοπλες συρράξεις.

Αντιθέτως, είναι έτοιμη για το δεύτερο ταξίδι. Η Αμίνο ήταν η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της, σε έναν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχει δημιουργήσει η ΄Υπατη Αρμοστία στο Νταντάαμπ, στα ΒΑ της Κένυας. Μόλις ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της γύρισε τρέχοντας στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τον πατέρα της ήταν μία νέα σχολική στολή. Μόνο που βιάστηκε καθώς έμαθε ότι κέρδισε μία υποτροφία για σπουδές στο εξαιρετικής φήμης Λύκειο του Ναϊρόμπι στην Κένυα.

Η ιστορία της Αμίνο δεν είναι παραμύθι, είναι η ιστορία ενός μόνο κοριτσιού από τους χιλιάδες νέους που διαμένουν στους καταυλισμούς του Νταντάαμπ. Μία ιστορία που έγινε πραγματικότητα χάρη στους δωρητές της Υ.Α.

Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στο Νταντάαμπ. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο συνολικός πληθυσμός των καταυλισμών έφτανε τους 262.181 ανθρώπους και το 53% αυτών αποτελούνταν από παιδιά και εφήβους κάτω των 18. Ο πληθυσμός των καταυλισμών αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας των νεοαφιχθέντων, αλλά και του υψηλού ποσοστού γεννήσεων (περίπου 500 παιδιά κάθε μήνα). Ωστόσο, οι καταυλισμοί του Νταντάαμπ δεν δημιουργήθηκαν για να δεχτούν τόσο μεγάλους πληθυσμούς: είχαν δημιουργηθεί στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 με σκοπό να φιλοξενήσουν μόνο 90.000 πρόσφυγες.

Τα παιδιά συχνά πάσχουν από υποσιτισμό και για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε στη διάθεσή μας αρκετή ποσότητα θεραπευτικού γάλακτος. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, σκηνές και δεξαμενές νερού είναι μία μεγάλη πρόκληση που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί, εάν οι πρόσφυγες του Νταντάαμπ ξέρουν ότι μπορούν ακόμη να βασίζονται στη δική σας στήριξη!

Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας. Μη σταματήσετε να προσφέρετε τη βοήθειά σας, ώστε να μπορούν τα παιδιά του Νταντάαμπ να κάνουν κι άλλα υπέροχα ταξίδια!
Σας ευχαριστούμε εκ μέρους των παιδιών προσφύγων και της Αμίνο
και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!







ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ…
Μπορείτε να κάνετε δωρεά σήμερα για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες όλου του κόσμου μέσω της ασφάλειας και της άνεσης που προσφέρει το πρόγραμμα easypay:
ΒΙΒΛΙΑ για 100 μαθητές , ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ για 8 πρόσφυγες , ΔΑΣΚΑΛΟΣ, μισθός για ένα μήνα , ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΓΑΛΑ για να τραφούν 12 νεογνά , ΣΚΗΝΗ για μια πενταμελή οικογένεια , ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ,
Τραπεζικός λογαριασμός της Y.A.: ALPHA BANK, 101-00-2002055436, ΙΒΑΝ GR89 0140 1010 1010 0200 2055 436 , Για δωρεά μέσω πιστωτικής σας κάρτας καλέστε στο 210-6726296
UNHCR - ΄Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Γραφείο στην Ελλάδα
Ταϋγέτου 23, Παλαιό Ψυχικό 154 52 Αθήνα
Τηλ. 2106726463, Fax 2106756800, E-mail: greatpsf@unhcr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς