24 Οκτ 2012

Εξαγορά της εφημερίδας Maariv από όμιλο Τύπου της δεξιάς



Δικαστήριο στο Τελ Αβίβ ενέκρινε τους όρους εξαγοράς της 'ταμπλόιντ' εφημερίδας-ειδικευμένης τα τελευταία έτη στα κοινωνικού ενδιαφέροντος θέματα-Maariv από τον επιχειρηματικό όμιλο συμφερόντων της εθνικιστικής-εκκλησιαστικής 'δεξιάς' του Σλόμο Μπεν-Ζβι, ανέφερε καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή.


Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεν-Ζβι είναι εγκατεστημένος μόνιμα στον οικισμό του Εφράτ, στη Δυτική Οχθη.

Αναλυτές της αγοράς μμε του Ισραήλ, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό πρακτορείο σε ό,τι αφορά την ανωτέρω εξαγορά, πιθανολόγησαν ότι η συντακτική "γραμμή" της Maariv πρόκειται να αλλάξει και η εφημερίδα να "ευθυγραμμιστεί" με τα όσα πρεσβεύει η εθνικιστική-εκκλησιαστική "δεξιά".

Αυτή η πολιτική τάση στο Ισραήλ εκφράζεται, ήδη, και μέσω της καθημερινής εφημερίδας Makor Rishon. Έως σήμερα η Maariv ήταν εφημερίδα της κεντροδεξιάς. Αναφέρθηκε το τίμημα των 140 εκατομμυρίων σεκέλ--28 εκατομμυρίων ευρώ, που συμπεριλαμβάνει την πώληση του τυπογραφείου στον επιχειρηματία 'Αμος Μαϊμόν.

Η Maariv δίνει, σήμερα, δουλειά σε σχεδόν 500 εργαζόμενους (διοίκηση, δημοσιογράφοι, τυπογράφοι όλων των βαρδιών). 'Αλλοι 900 εργαζόμενοι απασχολούνται στη διανομή της. Ο Μπεν-Ζβι υποσχέθηκε "οι θέσεις εργασίας να μην θιγούν".

Από τα τέλη του 2011 έως και σήμερα μεσολάβησαν μερικές δεκάδες καταργήσεις θέσεων εργασίας λόγω διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για εφημερίδα που έχει την 'ηλικία' του εβραϊκού κράτους, αφού πρωτοκυκλοφόρησε με τη σύστασή του.

Μέγιστη κυκλοφορία είχε καθ' όλη τη δεκαετία του 1950--τιράζ 180 χιλιάδων φύλλων.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς