9 Οκτ 2012

Διαμαρτυρία των συντακτών των New York Times κατά της ιδιοκτησίας



Σε σύντομη στάση εργασίας προχώρησαν τη Δευτέρα περίπου 300 συντάκτες των New York Times σε διαμαρτυρία για την σκληρή στάση που κρατά η διεύθυνση σχετικά με τις συμβάσεις τους και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Οι συντάκτες βγήκαν στο πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο για λίγα λεπτά το μεσημέρι της Δευτέρας, διαμαρτυρήθηκαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στα γραφεία τους. Όπως λένε θα υπάρξει και συνέχεια με νέες διαμαρτυρίες, η οποία είχε συμφωνηθεί σε συνέλευση των συντακτών.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών που άρχισαν εκ νέου το Σεπτέμβριο και διαρκούν πάνω από ένα χρόνο δεν έχουν καταλήξει σε αποτέλεσμα.


Εργαζόμενοι και διεύθυνση είναι σε αντιπαράθεση με τους συντάκτες να καταγγέλλουν ότι θα γίνουν περικοπές αρκετών χιλιάδων δολαρίων (τουλάχιστον 12-15.000 το έτος) με την μείωση μισθών και επιδομάτων και το πάγωμα των συνταξιοδοτικών πλάνων.

Υποστηρίζουν ακόμη οι συντάκτες ότι τους ζητείται να υπογράψουν χωριστές συμβάσεις οι της έντυπης έκδοσης με αυτούς της ηλεκτρονικής παρόλο που δεν υπάρχει ουσιαστική διάκριση στο έργο τους.

«Έχουμε κάνει πολλές παραχωρήσεις», αναφέρει σημείωμα προς τους εργαζόμενους και τονίζει «είναι ώρα να υψώσουμε τη φωνή μας».

Περισσότερο όμως ανησυχούν για τις επιπτώσεις στον τρόπο εργασίας με την διάκριση συντακτών εντύπου και ψηφιακού. Υποστηρίζουν ότι θα είναι αυτοκτονία να πάει χαμένη μια δεκαετία δουλειάς πάνω στην ενοποίηση του newsroom του κορυφαίου ειδησεογραφικού οργανισμού.

Δεν ήταν η πρώτη διαμαρτυρία των συντακτών: στις αρχές του χρόνου οι συντάκτες είχαν διαμαρτυρηθεί σιωπηλά έξω από το χώρο της συνέλευσης των αρχισυντακτών ενώ σε μια άλλη ευκαιρία είχαν διαμαρτυρηθεί κατά τη σύνοδο των μετόχων της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς