4 Δεκ 2012

"Η Φάρμα του Διαδικτύου"Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μας προσκαλεί στην κεντρική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου και της ομώνυμης θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου», τo Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7). Η ώρα έναρξης είναι στις 12:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Στην καλαίσθητη πρόσκληση γράφουν:

«Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεκτικά με τους αγνώστους στο Διαδίκτυο; Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων; Να αναπτύξουν από νωρίς την κριτική σκέψη γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης στο Διαδίκτυο;


Έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε το παιδικό βιβλίο και την πρώτη παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά με στόχο να τα βοηθήσει να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες εκείνες που θα τα ενδυναμώσουν να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη, ηθικά και με ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Οι  ήρωες της φάρμας είναι δυο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που  ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί πλοηγούνται στο Διαδίκτυο. Τι, όμως, πρέπει να προσέχουν, ώστε να μπορούν να διαβαίνουν τα διαδικτυακά μονοπάτια με ασφάλεια;»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Σκηνικά,κουστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα  Σιάφκου
Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου
Μουσική,στίχοι: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Χορογραφίες: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Φωτισμοί: Γιώργος Λουκίνας
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Ζουρίδου
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χαρά Κουρτάλη, Αγγελική Χριστοπούλου
Τεχνικός: Στέλιος Τσεκούρας
Ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη, Μόνικα Κολοκοτρώνη
Καθημερινά δίνονται παραστάσεις σε σχολεία

Οι συγγραφείς:

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
& Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Γιώργος Κορμάς – Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Υπεύθυνες παραγωγής: Άννα Πορφύρη, Τηλ. 2102585170 / 6972893121, Σοφία Τσινάρη Τηλ.2106454094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς