5 Δεκ 2012

Insider: Επιτροπή λογοκρισίας στήθηκε στην ΕΡΤ!


Το Insider αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης.

Η πρωτοφανής απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου ελήφθη και κοινοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αιμίλιος Λιάτσος θα περνάει από κόσκινο τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την... διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας!


Είναι προφανές ότι η απόφαση της ΕΡΤ στοχεύει στην λογοκρισία των εξωτερικών παραγωγών. Το τελευταίο διάστημα η δοιίκηση της κρατικής τηλεόρασης ψάχνει ευκαιρία για να διακόψει τη προβολή δημοφιλών εκπομπών που ασχολούνται και αναδεικνύουν ζητήματα που είτε  "ενοχλούν", είτε  βρίσκονται εκτός κυβερνητικής ατζέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ "περιμένει στη γωνία" τις εκπομπές "Εξάντας" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" των δημοσιογράφων  Γιώργου Αυγερόπουλου και Στέλιου Κούλογλου αντίστοιχα. Λέγεται μάλιστα, ότι η εκπομπή του "Εξάντα" για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλικιδική την περασμένη Κυριακή δεν ήταν σίγουρο ότι θα μεταδοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά δόθηκε το πράσινο φως αφού "είχε και την άλλη άποψη".

Πηγή: theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς