14 Ιαν 2014

"ΧΑΝΟΝΤΑΙ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την οριστική απώλεια περισσότερων από 500 θέσεων εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως αυτονόητα προκύπτει από την προκήρυξη μόλις 132 θέσεων για την ΝΕΡΙΤ. Διαφωνούμε ριζικά με τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης αυτού, του ελάχιστου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11 ης Ιουνίου 2013.
Ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υποβαθμίζεται σε επίπεδο τοπικού καναλιού, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς ο σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ αποδεικνύεται κατώτερος των κυβερνητικών δεσμεύσεων περί «ελληνικού BBC ». Ακυρώνονται έτσι οι διακηρύξεις των κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Καλούμε τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κ. Γ. Προκοπάκη, να πάρουν πίσω τώρα αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς. Να εξετάσουν με σοβαρότητα το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να λάβουν το συντομότερο αποφάσεις ουσιαστικής αναβάθμισής της χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς