15 Ιαν 2014

Εκδικάστηκε η αίτηση πτώχευσης της ΕΞΠΡΕΣ παρά το αίτημα Καλοφωλιά

Εκδικάστηκε χθες το πρωί η αίτηση πτώχευσης κατά του Γ. Καλοφωλιά.

Οι 40 και πλέον εργαζόμενοι εκπροσωπήθηκαν από τέσσερις δικηγόρους (δύο για τις αιτήσεις πτώχευσης και άλλοι δύο για τις κύριες παρεμβάσεις).

Οι συνήγοροι του Γ. Καλοφωλιά αποχώρησαν από την αίθουσα μετά την άρνηση της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημά τους για αναβολή της εκδίκασης. Οι δικηγόροι των εργαζομένων κατήγγειλαν το αίτημα αυτό ως δόλιο, με σκοπό να καταθέσει η εταιρία αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 τις επόμενες ημέρες, ώστε να μην εκδικαστεί η υπόθεση και στη νέα ημερομηνία κερδίζοντας χρόνο. Έτσι η δίκη συνεχίστηκε ερήμην των δικηγόρων του Καλοφωλιά και μόνο με τους συνηγόρους μίας εκ των "δορυφόρων" εταιρίες.

Εκτός των εγγράφων που περιέχονται στα δικόγραφα, σοβαρότατες καταγγελίες ακούστηκαν στο ακροατήριο. Μεταξύ των άλλων όπως:

- Τα χρέη της εταιρίας του Καλοφωλιά είναι τετραπλάσια του μετοχικού κεφαλαίου.

- Το μόνο που πληρώνει είναι ένα δάνειο της "Εθνικής" όπου έχει βάλει εγγύηση το σπίτι του.

- Όταν έκανε την απόσχιση των εταιριών από τον ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ υπήρχε εν ενεργεία προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων μη μεταβολής στοιχείων του Ομίλου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεπέρασε τις 3 ώρες.


Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο οχυρό των εργαζομένων απέναντι στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχονται από τους εργοδότες. Πιστεύουμε ότι θα σταθεί στο ύψος της, και η απόδοσή της θα τους θωρακίζει για να αντισταθούν και να παλέψουν για την αξιοπρέπειά τους και την ζωή των οικογενειών τους.
πηγή: Ανασυγκρότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς