2 Ιουλ 2015

Καταγγελία GPO: Δεν ισχύει δημοσκόπηση που αποδίδεται σε εμάς, και βγάζει μπροστά το "ΝΑΙ"!



Δημοσκόπηση που  δημοσιοποιήθηκε σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά και έδειχνε το ΝΑΙ  να προηγείται σημαντικά του ΟΧΙ  στο δημοψήφισμα που θα γίνει  την Κυριακή αποδεικνύεται παραπλανητική  και ψεύτικη.  Η δημοσκόπηση είχε δημοσιευτεί με τίτλο «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν… εθνικό διχασμό».
Το σχετικό δημοσίευμα έκανε λόγο για προβάδισμα στο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η GPO για λογαριασμό της BNP Paribas. Υπολόγιζε το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να κάνουν αυτή την επιλογή φτάνει το 47,1%. Αντίθετα, οι πιθανοί και σίγουροι ψηφοφόροι του ΟΧΙ αντιστοιχούν σε 43,2%. Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ ανέρχεται στο 43,3%, ενώ το σίγουρο ΟΧΙ είναι στο 39,3%.


Η εταιρεία GPO στην οποία αποδίδεται η έρευνα αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια ότι έχει άγνοια για τη δημοσκόπηση στην οποία δεν είχε καμία συμμετοχή.
Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση της  GPO  για την δημοσκόπηση που είναι φανερό ότι εντάσσεται στον άνευ όρων και ορίων βρώμικο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί από τους εκπροσώπους των μνημονίων με κύριο (αλλά όχι μόνο) όπλο τα Μέσα Ενημέρωσης, με ψέματα, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση των στοιχείων και πάνω από όλα με την δημιουργία κλίματος φόβου στους πολίτες.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ GPO


Εν αγνοία της εταιρείας και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της δηλώνει η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO πως δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσηςαποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της.
«Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών - δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού» τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς