23 Νοε 2009

Σφαγή δημοσιογράφων στίς Φιλιππίνες


23 Νοεμβρίου 2009

Η Εθνική Ενωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι δώδεκα δημοσιογράφοι σφαγιάστηκαν στην ενέδρα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την ανάδειξη του κυβερνήτη της περιοχής Μαγκουαντανάο.
Οι δημοσιογράφοι κάλυπταν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην περιοχή και συνόδευαν την Τζεναλίν Τιαμζόν-Μανγουντάντου, η οποία μαζί με άλλα μέλη της οικογενείας και συνεργάτες, επρόκειτο να καταθέσει την υποψηφιότητα του συζύγου της για το αξίωμα του κυβερνήτη της Μαγκουαντανάο.
Στην ενέδρα έλαβαν μέρος 100 οπλισμένοι άνδρες, οι οποίοι μετέφεραν τη συνοδεία των 36 ατόμων σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου άλλους εσφαγίασαν και άλλους αποκεφάλισαν, ενώ δεν δίστασαν να περάσουν τα αυτοκίνητά τους πάνω από τα άψυχα σώματα των θυμάτων τους.
ΔΟΔ ζητεί την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να διενεργηθεί εξονυχιστική έρευνα για τη μεγαλύτερη σφαγή δημοσιογράφων των τελευταίων χρόνων και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη, όσοι ευθύνονται για την αποτρόπαια αυτή πράξη.
Η ΔΟΔ επισημαίνει ότι είναι η πλέον σκοτεινή στιγμή της δημοσιογραφίας στις Φιλιππίνες, η οποία μαζί με το Ιράκ, έχει το θλιβερό προνόμιο να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις, στον κατάλογο των χωρών, που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς