24 Νοε 2009

Ξενιος: Δεν πληρώνει τους εργαζόμενους αλλά ουτε Ταμεία και Εφορία

---Δεν είναι μόνο που βρίσκονται στον αέρα περιμένοντας κάποια λύση στο πρόβλημα των Δημοτικών Ραδιοφώνων ενώ πλησιάζει η …ημερομηνία ληξεως (31 Δεκεμβρίου).
---Δεν είναι μόνο που δεν έχουν πληρωθεί από τον Απρίλιο.
Οι εργαζόμενοι του Ξένιου ανακάλυψαν ξαφνικά ότι εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιου και κατ΄ επέκταση η Δημοτική Αρχή των Ανω Λιοσίων:
---Παρακρατεί τις ασφαλιστικες εισφορές τους, που όφειλε να καταβάλει στα Ταμεία και
---Δεν αποδίδει στην εφορία το φόρο που αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο.
---Το Ταμείο (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) δεν τους δίνει βεβαιώσεις οταν ζητούν επειδή τους θεωρεί...άνεργους.
Με λίγα λόγια ο εργοδότης «κλέβει» τους εργαζόμενους, τα Ταμεία και την Εφορία και το Ταμείο "τιμωρεί" τους ασφαλισμένους διότι... ο εργοδότης δεν καταθέτει καταστάσεις απο τότε που οι εργαζόμενοι άρχισαν την επίσχεση (15/6/09). Είπατε τίποτα;
Ηδη δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ενημερώσει τα Σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ) για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και περιμένουν παρέμβαση.
Την ίδια ώρα πολλοί από τους δημοσιογράφους του σταθμού ,που δεν έχουν άλλο εισόδημα, βρίσκονται σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση ώστε ζητουν από τα Σωματεία τους, να τους ενισχύσει οικονομικά από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας. Σε επιστολη που έστειλε πρός το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Κώστας Γεωργακόπουλος γράφει:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM!!! »

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Σας ενημερώνω ότι, το δημοσιογραφικό - διοικητικό προσωπικό αλλά και οι τεχνικοί του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, δεν είναι άνεργοι!!!
Οι εργαζόμενοι του σταθμού, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 15 Ιουνίου 2009, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών και έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.
Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουμε ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ, ότι η διοίκηση του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM και
κατ επέκταση η Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων, εκτός των δεδουλευμένων αποδοχών μας το τελευταίο διάστημα, από Απρίλιο μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβάλει τα τελευταία τρία χρόνια, τις εισφορές (στέλνονται μόνο καταστάσεις) στα ασφαλιστικά μας ταμεία ΕΤΑΠ ΜΜΕ (ΤΣΠΕΑΘ) και ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία μας!!!
Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με το ΦΜΥ, που έχει παρακρατηθεί όλο αυτό το διάστημα, από τους εργαζόμενους του σταθμού, αλλά δεν έχει αποδοθεί στην εφορία!!!
Επαναλαμβάνω ότι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!!! Ζητούν βεβαιώσεις από τα ταμεία τους και δεν τους δίδονται γιατί δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές από τους εργοδότες!!! Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς