26 Νοε 2009

Η οικονομική κρίση κλείνει γραφεία της Ουάσιγκτον Ποστ

Κλείνει τα γραφεία εκτός έδρας η Ουάσιγκτον Ποστ - η τέταρτη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα στις ΗΠΑ- προκειμένου να κάνει περικοπές και να μην αναγκαστεί να κατεβάσει γενικά τα ρολά λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η καθημερινή εφημερίδα τόνισε πως θα κλείσει τα γραφεία σύνταξής της στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λος Άντζελες, επικεντρώνοντας τη θεματογραφία της στα τοπικά νέα και στην εθνική πολιτική που απορρέει από την Ουάσιγκτον.
Οι δημοσιογράφοι από τα γραφεία που θα κλείσουν θα απορροφηθούν στα ειδησεογραφικά τμήματα της έκδοσης της Ουάσιγκτον.«Το γεγονός είναι πως μπορούμε να καλύψουμε το υπόλοιπον της χώρας από την Ουάσιγκτον», φέρεται να τονίζει ο κύριος εκδότης της Ποστ Μάρκους Μπρότσλι.
Όπως τόνισε ο ίδιος, η εφημερίδα θα συνεχίσει να βασίζεται στους μετακινούμενους δημοσιογράφους για να καλύπτει τα θέματα κατά στο μήκος και πλάτος της χώρας.
Η Ουάσιγκτον Ποστ, όπως και οι περισσότερες αμερικανικές εφημερίδες, πασχίζουν να επιβιώσουν λόγω της κατακόρυφης πτώσης στο εισόδημα από τις διαφημίσεις.
Η ίδια έχει καταφύγει σε τέσσερα προγράμματα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για να μειώσει το προσωπικό της.
πηγή:NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς