25 Νοε 2009

Το πρόβλημα των εργαζόμενων του Ξένιου είναι

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
Αυτό επισημαίνει με επιστολη του
ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων
ΠΡΟΣ :
ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

1) Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά οι εργαζόμενοι-δημοσιογράφοι του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» και συγκεκριμένα αυτοί που έχουν την εργασία στο σταθμό ως μοναδική απασχόληση, αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Σας κουράζω, αλλά μετά από πιέσεις των συναδέλφων σας ρωτώ για τελευταία φορά. Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των δημοσιογράφων, από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ; Αναφέρομαι φυσικά στους συναδέλφους, που έχουν ως μισθωτή απασχόληση, μόνο την εργασία στον «ΞΕΝΙΟ 94,3 FM». Αν σας είναι εύκολο, απαντήστε μου, κάποια στιγμή, για να ενημερώσω με τη σειρά μου τους συναδέλφους. Ο εκπρόσωπος των διοικητικών στον «ΞΕΝΙΟ 94,3 FM», με ενημέρωσε ότι η ΕΠΗΕΑ, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τους διοικητικούς υπαλλήλους, του σταθμού, με 500 ευρώ, τον καθένα. Ελπίζω να μην χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία, η μη συγκρότηση προεδρείου, προκειμένου να μη ληφθεί απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος. Αναμένω ενημέρωση για την απόφασή σας.

2) Σας ενημερώνω ότι, η «Αγία Τετράδα» που από τις αρχές του 2008, έχει υπογράψει τη μεταφορά της στο Δήμο Άνω Λιοσίων (δηλαδή, η αναπληρώτρια διευθύντρια ειδήσεων και αρχισυντάκτρια του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» Κωνσταντίνα Ποδαρά που εργάζεται στη δημοσιογραφική ομάδα του Ν. Χατζηνικολάου στο ALTER, ο Γιώργος Καραμέρος που εργάζεται στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στο ραδιόφωνο REAL FM, η Σοφία Νάκου που εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και η Ευμορφία (Εύη) Τριανταφύλλου, η οποία την τελευταία εξαετία, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής, ήταν «αποσπασμένη», στο άτυπο γραφείο τύπου του Δήμου Άνω Λιοσίων, ενώ εργάζεται και σε τοπική εφημερίδα), από σήμερα (25-11-2009) πιάνει δουλειά στο γραφείο τύπου του Δήμου Άνω Λιοσίων!!!
Μέλος της «τετράδας» είχε μάλιστα, συνάντηση χθες με μία εκ των ιδιαιτέρων, του Δημάρχου Άνω Λιοσίων Χρήστου Παππού, από την οποία ενημερώθηκε ότι από σήμερα (25-11-2009), με ωράριο 09:00 με 14:00, θα ξεκινήσει δουλειά στο γραφείο τύπου του Δήμου, με σκοπό (εκτός των άλλων) τη δημιουργία φυλλαδίου, όπου θα προβάλλεται το έργο της Δημοτικής Αρχής, εν όψει εκλογών της επόμενης χρονιάς!!!
Μάλιστα, η ιδιαιτέρα του Δημάρχου Άνω Λιοσίων, διαβεβαίωσε το μέλος της «τετράδας» ότι αυτοί έχουν τακτοποιηθεί στο γραφείο τύπου του Δήμου Άνω Λιοσίων, από το περασμένο καλοκαίρι!!!
Ωστόσο, σας θυμίζω ότι και αυτοί οι «τέσσερις», εισέπραξαν από το ταμείο του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» το ποσό που έλαβαν μέχρι τώρα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού, που σε αντίθεση με την εκλεκτή «τετράδα», βρίσκονται όπως γνωρίζετε, σε επίσχεση εργασίας και έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.
Πάντως από την περιφέρεια μας ενημέρωσαν ότι, δεν έχει σταλεί σχετικό έγγραφο μετάταξης-μεταφοράς , με τα ονόματα της «τετράδας» στο γραφείο τύπου του Δήμου Άνω Λιοσίων. Ούτε φυσικά μέχρι τώρα, έχουν διαγραφεί από το δυναμικό του σταθμού. Βέβαια, την προηγούμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, τα μέλη της τετράδας, πληρώθηκαν από το γραφείο του Δημάρχου, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του σταθμού εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εγώ όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορώ να εκπροσωπώ τα μέλη της «τετράδας», μετά τα «υψηλά» δείγματα συναδελφικής αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, που επέδειξαν απέναντι στους υπόλοιπους εργαζόμενους του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM». Αν μετά
απ όλα αυτά, εσείς τους θεωρείτε μέλη της ΕΣΗΕΑ, θα πρέπει λοιπόν σύντομα να προκηρύξετε τη διενέργεια εκλογών στο γραφείο τύπου του Δήμου, προκειμένου να εκλεγεί ο εκπρόσωπος τους στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

3) Σε ότι αφορά την υπόθεση για το μέλλον των Δημοτικών Μ.Μ.Ε., πρέπει να πιέσουμε για άμεση επίλυση του προβλήματος. Η περίπτωση της παράτασης (που εξετάζεται από την κυβέρνηση), θα πρέπει να συνοδεύεται από κείμενο στο οποίο θα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μέχρι τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν θα αλλάξει η μορφή και η οικονομική κατάσταση των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης.

4) Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, με τις βεβαιώσεις που ζητούν οι εργαζόμενοι του σταθμού από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (ΤΣΠΕΑΘ) και τον ΕΔΟΕΑΠ. Συνάδελφος με ενημέρωσε ότι, δεν θα μας χορηγούν βεβαιώσεις γιατί αφενός, μας θεωρούν άνεργους και αφετέρου, δεν αποδίδονται από τους εργοδότες μας, οι εισφορές στα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί και παρακρατούνται από τη μισθοδοσία μας. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τη «νύφη», επειδή οι υπεύθυνοι πιθανότατα δεν στέλνουν καταστάσεις στα ταμεία. Παρακαλούμε όπως, ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, που δεν αποδίδουν τις εισφορές στα ταμεία μας.
5) Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των δημοσιογράφων την περασμένη Δευτέρα 23 /11/2009, δεν παρέστη η πλευρά της διοίκησης του σταθμού, και αύριο Πέμπτη 26/11/2009, ο δικηγόρος μας κ. Δημήτρης Περπατάρης, θα παραδώσει στη δικαστή (που έχει αναλάβει την υπόθεση) το φάκελο με όλα τα στοιχεία (θα τον κλείσει), προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης.
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά νομίζω ότι έπρεπε να ενημερωθείτε αναλυτικά, για όλα τα θέματα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαι πάντα στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς