16 Δεκ 2009

Η ΠΟΕΣΥ για την αυριανή απεργία


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Απολύσεις, ελαστική απασχόληση, συμβασιούχοι με την αβεβαιότητα, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βιώνουν την απαξίωση της εργασίας τους.
Σ' αυτό το ζοφερό τοπίο οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης καλούνται -με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αγωνιστικότητα- να συγκροτήσουν ένα μέτωπο απέναντι στην κρίση, που ορισμένοι θέλουν να τους χρεώσουν.
Δύο από τις πέντε Ενώσεις της Π.Ο.Ε.ΣΥ. (Ε.Σ.Η.Ε.Α. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.)αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Τρεις Ενώσεις, η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.-Ε. και η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. δεν συμφώνησαν με την 24ωρη απεργία.
Συνάδελφοι,
Σ' αυτή την κρίσιμη για τον κλάδο και τους εργαζόμενους περίοδο, η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι το όπλο μας και δεν μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση. Η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 17ης Δεκεμβρίου είναι πρώτη σε μια σειρά δύσκολων αγώνων για τα δικαιώματά μας. Οι απολυμένοι της Πάτρας, του ΒΗΜΑ FM, του ΘΕΜΑ FM, του ΑΝΤ1 Radio, στον Περιοδικό Τύπο, οι Συμβασιούχοι της ΕΡΤ που βρίσκονται ακόμη στον αέρα και η αβεβαιότητα των συναδέλφων μας στα δημοτικά ΜΜΕ, περιμένουν τη μαχητική μας συμπαράσταση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να σταθούν δίπλα στις Ενώσεις τους και να δώσουν τη μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία, κατάργηση της δουλείας των ΔΠΥ και μέτρα στήριξης των ανέργων συναδέλφων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς