16 Δεκ 2009

Ανησυχία για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας»



Έντονη η ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας” για το μέλλον και τη συνολική διαχείριση της εφημερίδας, όπως φανερώνουν και οι αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις των δημοσιογράφων.
Η ιστορική “εφημερίδα των συντακτών” φαίνεται ότι περνάει από μια κρίσιμη καμπή της 35χρονης πορείας της, όχι μόνο λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως λόγω μιας διοίκησης που δημιουργεί αβεβαιότητες και ανασφάλειες για την επόμενη μέρα. Οι πρόσφατες απολύσεις της Κατερίνας Σχοινά και του Θανάση Γιαλκέτση (η οποία ανεκλήθη), αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκαν δημιούργησε επιπλέον εντάσεις και το αναπάντητο ερώτημα εάν θα κλείσει και πότε ο κύκλος των απολύσεων.
Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ζήτησαν την άμεση δημοσιοποίηση του οργανογράμματος, αλλά και τη “διόρθωσή” του, όπου εντοπιστούν λάθη ή παραλείψεις. Επιπλέον, η κατάρτιση “λίστας” που ζητήθηκε από τους υπευθύνους των τμημάτων με το αντικείμενο εργασίας καθενός -στην ουσία ο διαχωρισμός σε “παραγωγικούς” και “μή παραγωγικούς” συντάκτες- ενισχύει τις εντάσεις, ενώ κρίνεται και άδικη και παραπλανητική. Πόσο μάλλον που η “παραγωγικότητα” μπορεί να ελεγχθεί άμεσα από τον καθένα που έχει πρόσβαση στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα της εφημερίδας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης από τη διοίκηση να τους ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για τον επόμενο χρόνο.

Πηγή:NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς